Ακόμη ξεσπιτωμένες και χωρίς αποζημίωση, οικογένειες στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-07-10 05:30:14

Ακόμη ξεσπιτωμένες και χωρίς αποζημίωση παραμένουν οικογένειες στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπως μάλιστα περιέγραψαν με έντονο τρόπο, μέλη αυτών των οικογενειών στην «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», όπου παρά τα όσα θετικά είχαν ακουστεί από κλιμάκια που είχαν βρεθεί στην περιοχή, δεν βρέθηκε ο «δρόμος» και η συμφωνία προς το παρόν, για να αποκατασταθούν τα προβλήματά τους.
Το φαινόμενο των αποζημιώσεων είναι πολύ σύνθετο, τόνισε ο κ. Κουτσάφτης και αφορά μόνο σπίτια που υπέστησαν ζημιές στις υποδομές και όχι στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος ειδοποιεί την Περιφέρεια, που κάνει ανακοίνωση προς το υπουργείο Υποδομών και το ΙΓΜΕ, που υπογράφουν προγραμματική σύμβαση για να χαρακτηριστεί μια περιοχή πληγείσα από κατολισθήσεις.
«Η Περιφέρεια με το ΙΓΜΕ δεν μπόρεσαν να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση, την οποία θα υπογράψει τελικά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με το ΙΓΜΕ, η προγραμματική θα πάει στην Αθήνα, θα γίνει μια μελέτη που είναι σχεδόν έτοιμη, θα βγει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και στη συνέχεια θα εξατομικευτούν όλες οι αποζημιώσεις των σπιτιών», ανέφερε ο δήμαρχος.

Τρεις οικογένειες στο δρόμο

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, το υπουργείο Υποδομών, που προχώρησε πάρα πολύ, έστειλε για τρίτη φορά την επιμέτρηση για τα πρώτα 22 σπίτια που ήταν ακατάλληλα και αναμένει το νομικό πλαίσιο, για να βγει το ποσό των αποζημιώσεων.
Στα σπίτια τους δεν έχουν μπει ακόμη τρεις οικογένειες, ενώ μια μένει στο Βόλο. Στις δύο άλλες οικογένειες, παραχώρησε σπίτι ο Δήμος, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.



Ζαγορά Πήλιο