Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Ζητούν συμπληρωματική χρηματοδότηση για πλημμύρες

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-07-10 10:10:09
Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Ζητούν συμπληρωματική χρηματοδότηση για πλημμύρες

«Το Ανατολικό Πήλιο είναι ένα πληγωμένο μέρος που δεν μπορεί να επανέλθει». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης περιγράφει τις δύσκολες καταστάσεις που προκαλούν οι νεροποντές των τελευταίων ημερών, καθώς έργα που φτιάχνονται, χαλούν ξανά λόγω των βροχοπτώσεων.
Η αγροτική οδοποιία, οι τσιμεντοστρώσεις, οι ασφαλτοστρώσεις είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς δεν μακροημέρευσαν, αφού ήρθαν οι βροχές για να δυσχεράνουν ξανά την κατάσταση.

«Κάνουμε πράγματα στους αγροτικούς δρόμους και την εσωτερική οδοποιία, αλλά και σε άλλα σημεία, και μετά έρχεται μια νεροποντή, και τα διαλύει» τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει πως «οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει την ήδη κρίσιμη κατάσταση του Δήμου».
Ο Δήμος θα ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία συμπληρωματική χρηματοδότηση, καθώς πολλές παρεμβάσεις θυσιάζονται στις άσχημες διαθέσεις του καιρού που το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν προηγούμενο, αφού βρέχει σχεδόν κάθε μέρα.
Για τον πλημμυρόληκτο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν εγκριθεί πόροι που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ από τους οποίους τα μισά προορίζονται για το έργο του παραλιακού δρόμου στον Αη-Γιάννη.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα για τα οποία ο Δήμος χρειάζεται επειγόντως χρηματοδότηση. Και ένα τέτοιο θέμα είναι οι επισκευές στην ύδρευση, μια ακόμη πονεμένη ιστορία αυτή την περίοδο για το Ανατολικό Πήλιο, όπου οι υποδομές σε αρκετά σημεία έχουν προβλήματα και γίνεται αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών.
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών.
Εν ολίγοις η κατάσταση θεωρείται ακόμα κρίσιμη, οποιαδήποτε νεροποντή μπορεί να προξενήσει σημαντικά προβλήματα σε ένα ήδη πολύ ευπαθές οδικό δίκτυο. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι γκρίνιες των παραγωγών που θέλουν να πάνε στα κτήματά τους είναι μια συνήθης κατάσταση, ενώ αγωνία υπάρχει και με τους ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν υποστεί καταστροφές και αναμένουν τις αποζημιώσεις.



Ζαγορά Πήλιο