Ανήλιο: Φυλάκιση στον 20χρονο που χτύπησε τους γονείς του …

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-07-20 05:22:04

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έναν 20χρονο από το Ανήλιο, που σε διάστημα τριών ημερών, απείλησε και χτύπησε τους γονείς του, επειδή δεν είχαν χρήματα να του δώσουν να κατέβει στο Βόλο και να μείνει για μερικές μέρες. Εκκρεμεί η ποινική διαμεσολάβηση, ώστε οι δύο πλευρές να τα βρουν, και η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Το Δικαστήριο προειδοποίησε τον νεαρό, ότι πρέπει να τα βρει με τους γονείς του, γιατί το επόμενο βήμα είναι η φυλακή.
Ως μάρτυρας στο Δικαστήριο κατέθεσε η 46χρονονη μητέρα του νεαρού, που είπε ότι την Τετάρτη, αφού την προηγούμενη μέρα είχε αφεθεί ελεύθερος από το Δικαστήριο, ο γιος της πήγε στο σπίτι, όπου ήταν μόνη, καθώς ο άνδρας της ήταν στα χωράφια, είχε νεύρα και της ζήτησε χρήματα για να κατέβει στον Βόλο να μείνει μερικές μέρες.
«Όταν του είπα ότι δεν έχω με χτύπησε στο χέρι», είπε η 46χρονη, ωστόσο έδειξε μετανιωμένη, λέγοντας ότι ο γιος της ζήτησε συγνώμη και είπε ότι δεν θα το ξανακάνει. Η ίδια δήλωσε ότι πιστεύει, ότι το παιδί της δεν θα τη χτυπήσει ξανά.

Κριτική από Πρόεδρο και Εισαγγελέα

Στη συνέχεια ανέβηκε στο εδώλιο ο νεαρός που δέχτηκε την κριτική του προέδρου του Δικαστηρίου, που του ζήτησε να αγαπά τη μητέρα του, γιατί αυτή τον έφερε στον κόσμο και τον φροντίζει για 20 χρόνια. «καλύτερα να τα βρείτε μεταξύ σας, παρά να πας στη φυλακή, είσαι πολύ νέος ακόμη», του είπε και του ζήτησε να ελέγχει τα νεύρα του.
Από την πλευρά του ο εισαγγελέας έδρας, είπε στον 20χρονο αν θέλει χρήματα για να κάνει βόλτες, να πάει να δουλέψει και παράλληλα να μάθει μια τέχνη. Είσαι 20 χρόνων και οι γονείς σου δεν είναι υποχρεωμένοι να σε ταΐζουν», ανέφερε. Ο ίδιος τον κατηγόρησε, ότι ενώ λέει ότι έπεσε θύμα bullying στο σχολείο, τα ίδια κάνει και ο ίδιος στους γονείς του.
Ο εισαγγελέας, αφού τον ρώτησε αν θέλει να αναβληθεί η δίκη και να πάει με την άλλη υπόθεση της Δευτέρας, για την οποία θα γίνει ποινική διαμεσολάβηση, για να μπουν στο αρχείο και ο 20χρονος αρνήθηκε, πρότεινε την ενοχή του με ποινή φυλάκισης 40 ημερών για κάθε κατηγορία και συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών με τριετή αναστολή.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε προς τον νεαρό ότι το Δικαστήριο του φέρθηκε με μεγάλη επιείκεια, του δίνει τη δεύτερη ευκαιρία και του ζήτησε να αγαπάει τους γονείς του και να μπει στον ίσιο δρόμο, γιατί το επόμενο βήμα για εκείνον θα είναι η φυλακή.
Στο μεταξύ για την πρώτη απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών του νεαρού στον 51χρονο πατέρα του και στην 46χρονη μητέρα του, την περασμένη Δευτέρα, εκκρεμεί ποινική διαμεσολάβηση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον 20χρονο να παρακολουθήσει μερικές συνεδρίες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Βόλου και τη Δευτέρα θα βρεθούν ξανά με τους γονείς του, στο γραφείο του εισαγγελέα.



Ζαγορά Πήλιο