Επενδυτικό ενδιαφέρον στο Ανατολικό Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-04-01 10:53:35
Επενδυτικό ενδιαφέρον στο Ανατολικό Πήλιο

Επενδυτικό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί για την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου με έμφαση στον τουρισμό και ο επενδυτής αναμένεται να βρεθεί στη Ζαγορά εντός των ημερών για να παρουσιάσει πιο επίσημα τα σχέδιά του.
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που υπάρχει επενδυτική κινητικότητα στην περιοχή, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά πράγματα στο θέμα των επενδύσεων, είχαν ατονήσει.
Ωστόσο η περιοχή είναι τόσο ελκυστική που ποτέ δεν χάνει το ενδιαφέρον της.
Από τη Δημοτική Αρχή βέβαια κρατούνται χαμηλοί τόνοι και αναμένουν την παρουσίαση των προθέσεων από τον επενδυτή για να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτής προέρχεται από τα Βαλκάνια και έχει σύνδεση με την περιοχή της Τσαγκαράδας, την οποία επισκέπτεται τακτικά.
Άρα ήδη γνωρίζει την περιοχή που αγαπά ιδιαίτερα για τα φυσικό της κάλλος και είναι σε θέση να ξέρει τις αναπτυξιακές της προοπτικές.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στην παρουσίαση του Δήμου σε διεθνή τουριστική έκθεση φέτος και εστιάζεται στον χώρο του τουρισμού. Μάλιστα ακούγεται και το σενάριο της δημιουργίας ενός θαλάσσιου τουριστικού πάρκου στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, όπου θα αναπτυχθούν εξειδικευμένες μορφές τουρισμού.
Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες επιδιώξεις από τον επενδυτή.
Πάντως άμεσα η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου θα έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη, αφού αναμένεται στη Ζαγορά η έλευση του επενδυτή ή τουλάχιστον κάποιου εκπροσώπου του για να παρουσιαστούν τα επενδυτικά σχέδια.
Στο μεταξύ, μετά από ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής η ΕΡΤ έδειξε ενδιαφέρον για να μεταδώσει τον επιτάφιο στον Κισσό, καθώς και την αναστάσιμη λειτουργία στον ναό της Αγίας Παρασκευής στην Τσαγκαράδα.
Πρόκειται για ακόμη μια προβολή της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Μάλιστα, όσο πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, τόσο θα αυξάνεται και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ακόμη και από το εξωτερικό.
Φώτης Σπανός



Ζαγορά Πήλιο