Πλήγμα στην επιχειρηματικότητα του Ανατολικού Πηλίου από τη μείωση ημερών λειτουργίας της Πειραιώς

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-04-07 11:32:18
Πλήγμα στην  επιχειρηματικότητα του Ανατολικού Πηλίου από τη μείωση ημερών λειτουργίας της Πειραιώς

Δυσλειτουργία στις  επιχειρήσεις όλων των κλάδων και αρκετή ταλαιπωρία στους κατοίκους όλου του Ανατολικού Πηλίου αλλά και σε όλους τους  συναλασσόμενους με το τραπεζικό υποκατάστημα της Ζαγοράς προκαλείται από την μείωση των ημερών λειτουργίας του.

Ακόμη μια φορά στη συγκέντρωση εκπροσώπων του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς με τον Δήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου Παναγίωτη Κουτσάφτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη  διαπιστώθηκαν  τα οξύτατα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί από την μείωση ημερών λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος και αποφασίστηκε όλοι μαζί να εξαντλήσουν κάθε δυνατή παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς στην Λάρισα.

«Όλοι από κοινού, Δήμος, Φορείς και πελάτες  της τράπεζας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Τράπεζα Πειραιώς ότι ήταν αυτή που αγόρασε την Αγροτική Τράπεζα, μια Αγροτική Τράπεζα που πολλάκις έχει στηρίξει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός μας,  ο Ζαγορίν και όλοι οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου. Με αυτή την κίνηση κανένας σεβασμός δεν επιδεικνύεται τώρα στο τοπικό πελατολόγιο της, αντίθετα προσβάλει και υποβαθμίζει τους πάντες.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε συγχρόνως ότι μείωση ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος συνεπάγεται και μείωση έμμεσα και της λειτουργίας του Ταχυδρομείου Ζαγοράς ή ακόμη πολύ μεγάλο κίνδυνο στην λειτουργία του μιας και ως γνωστό το Ταχυδρομείο εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες του σε χρήματα (είτε καταθέτει χρήματα που συγκεντρώνει κάθε μέρα, είτε παίρνει από την τράπεζα αρκετά χρήματα για την αποπληρωμή συντάξεων και άλλων συναλλαγών που χρειάζεται) από αυτό το κατάστημα. Στην ουσία μπορεί να καταλήξουμε άμεσα να μειώσει και το Ταχυδρομείο τις  συναλλαγές του κάτα 2 ημέρες για λόγους ασφαλείας.

Τονίζουμε ακόμη μια φορά ότι ο Όμιλος Πειραιώς σε οποιαδήποτε περιοχή έχει παρουσία, βάση των αρχών και αξιών του πρέπει να επιδεικνύει εκείνο το κοινωνικό προφίλ που έχει κύριο μέλημα την Κοινωνική Υπευθυνότητα και διασφαλίζει συνθήκες συνεργασίας με τους επαγγελματίες της περιοχής που προάγουν την αειφόρο επιχειρηματικότητα.

Αρχές και Αξίες Εταιρικής και Κοινωνικής Υπευθυνότητας που πρέπει να διέπουν κάθε τραπεζικό Όμιλο και να ευθυγαμμίζουν τον επιχειρηματικό του στόχο με την κοινωνική πρόοδο και αλληλεγγύη του εκάστοτε τόπου που δραστηριοποιείται.



Ζαγορά Πήλιο