Mάτι: Τέσσερις πυρόπληκτοι πανεπιστημιακοί ζητούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-08-25 15:05:47

Τέσσερις πυρόπληκτοι πανεπιστημιακοί, επιζώντες της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι ζητούν απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαιτίους, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οκτώ ώρες πάλευαν μόνοι, αβοήθητοι στα βράχια εκλιπαρώντας με κλήσεις τους στο λιμεναρχείο Ραφήνας να τους περισυλλέξουν σκάφη του Λιμενικού. Έκαναν δεκάδες τηλέφωνα από το κινητό τους για βοήθεια, αλλά αγνοήθηκαν. Οι τέσσερις πανεπιστημιακοί με τα παιδιά τους τελικά διασώθηκαν από καΐκια ιδιωτών και σήμερα δήλωσαν στον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο παράσταση πολιτικής αγωγής κατά παντός υπευθύνου, συμβάλλοντας ως μάρτυρες στην εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Μαζί με τη γυναίκα μου και τη μία μας κόρη κατευθυνθήκαμε προς την πλησιέστερη παραλία όντας πανικόβλητοι και με μόνη πυξίδα το ένστικτο της επιβίωσης. Οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν σε άλλη κοντινή παραλία. Διατρέξαμε μεγάλο κίνδυνο, παραμένοντας επί ώρες μέσα στο νερό και πάνω στα βράχια, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να καταφτάσουν. Πονούσαμε απο τα εγκαύματα, τις πληγές και τον τρόμο που μας είχε προκληθεί κατά την προσπάθειά μας να απομακρυνθούμε από το μένος της πύρινης λαίλαπας» αναφέρει η κατάθεση ενός εξ αυτών.

Οι τέσσεις πανεπιστημιακοί στρέφονται εναντίον όλων των φορέων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική η Αστυνομία και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας. Όπως επισημαίνουν, παρά τις δεκάδες κλήσεις που έκαναν στο Λιμεναρχείο όλες αγνοήθηκαν, ενώ οι λάθος χειρισμοί του Λιμενάρχη έθεσαν σε κίνδυνο τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους στις ακτές.

Πηγή: dikaiologitika.gr



Ζαγορά Πήλιο