Αποκαταστάσεις δρόμων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 1 εκ. €

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-08-28 12:59:25

Σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Καράβωμα-Ζαγορά-Πουρί και κατασκευής τεχνικών έργων στο δρόμο Χάνια-Κισσός, ύψους 1 εκ. € υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Ο περιφερειάρχης ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να αντιμετωπίσει διαφορετικά τα έργα διότι παρατηρούνται καθυστερήσεις και προβλήματα, ενώ τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν άλλες τέσσερις συμβάσεις προϋπολογισμού 1,4 εκ. € για τη συντήρηση του δρόμου Αγριά – Δράκεια – Χάνια και για ασφαλτόστρωση και τεχνικά έργα δρόμων στα νησιά των Σποράδων.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα νησιά της Μαγνησίας, με εξασφαλισμένους πόρους πάνω από 50 εκ. €. Πόροι που, όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός, θα διοχετευτούν τόσο στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις , στα clusters, στον τουρισμό, στα έργα υποδομής (δρόμους και λιμάνια πλην αυτών που χρηματοδοτούνται από άλλα), στον πολιτισμό, στην υγεία, στην παιδεία και στην επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.
Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ποσό 5 εκ. € για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στα τρία νησιά και ποσό 12 εκ. € για το αποχετευτικό σύστημα στην Αλόννησο και στο Βότση.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ πρέπει να αντιμετωπίζει τα έργα με διαφορετικό τρόπο διότι παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα. «Με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, χάνονται τα πλεονεκτήματα της γρήγορης χρήσης του έργου, αργούν να μπουν χρήματα στην πραγματική οικονομία και φυσικά να απασχοληθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό», επισήμανε.



Ζαγορά Πήλιο