Προκαταρκτική εξέταση για την ασφάλεια συγκοινωνιών στο Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-08-30 05:57:24

Προκαταρκτική εξέταση προσανατολίζεται να διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, με την οποία, ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά ιδιοκτητών, των οποίων τα βοοειδή κυκλοφορούν ελεύθερα στο εθνικό οδικό δίκτυο και προξενούν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.
Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για την αναφορά του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μέσω της οποίας θα εξεταστεί η ασφάλεια συγκοινωνιών στο Ανατολικό Πήλιο. Ο εισαγγελέας, πιθανότατα θα αναθέσει την προκαταρκτική στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και θα ζητά να ενημερωθεί για συγκεκριμένα πράγματα, καθώς η αναφορά του δημάρχου είναι αόριστη σε μερικά σημεία.
Ο δήμαρχος στην αναφορά του έκανε λόγο για πολυάριθμα αδέσποτα βοοειδή μεγάλου όγκου, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Δήμο και έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, ιδίως στα κτήματα που καλλιεργούνται πατάτες και στα κτήματα που καλλιεργούνται μηλιές. Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι τα ζώα ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής Δράκειας.



Ζαγορά Πήλιο