Την ολοκλήρωση μελετών για έργα σε υποδομές αναμένουν στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-09-26 10:00:31
Την ολοκλήρωση μελετών για έργα σε υποδομές αναμένουν στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα βασικά και κανονικά έργα σε υποδομές στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του προηγούμενου χειμώνα, τόνισε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης. Το εκτιμώμενο κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Η αγωνία της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν από εδώ και πέρα υποδομές που θα αντέξουν στον χρόνο. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο που σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα, για επαφές, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις είχαν ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών για το καλοκαίρι.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το μόνο ολοκληρωμένο έργο είναι η αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς στον παραλιακό δρόμο στον Αη-Γιάννη.
«Εμείς αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε τα έργα» δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης και πρόσθεσε πως «καταφέραμε το καλοκαίρι και λειτούργησε ο δήμος μας με όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν. Τώρα, όμως περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την ολοκλήρωση των μελετών για να μπορέσουν τα έργα να ξεκινήσουν και να γίνουν σωστά. Γιατί αυτό που κάναμε το καλοκαίρι, ήταν να υπάρξει μια οδική πρόσβαση χωρίς χώμα και σκόνη για να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες και να υπάρχει καλό και άφθονο νερό. Αυτά τελείωσαν και πάμε για άλλα. Περιμένουμε λοιπόν τις μελέτες που εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Υποδομών. Το αίτημά μου προς το υπουργείο θα είναι να χρηματοδοτηθούν οι κανονικές μελέτες. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το εσωτερικό οδικό δίκτυο και τις ζημιές μέσα στους οικισμούς, όπως στα σπίτια, τις πεζούλες. Τα έργα που απομένουν να γίνουν σε υποδομές, αγγίζουν σε κόστος τα 2.000.000 ευρώ. Επίσης από μέρα σε μέρα περιμένουμε να καθοριστεί η αποζημίωση για ζημιές στα σπίτια.

Σημειώνεται πως περίπου 250 σπίτια στο Ανατολικό Πήλιο υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα, ενώ δύο με τρία σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο Υποδομών έχει εγκρίνει περίπου 1.100.000 ευρώ εκ των τα 500.000 ευρώ περίπου θα διοχετευτούν στο έργο του παραλιακού δρόμου στον Αη-Γιάννη που ολοκληρώθηκε και τα υπόλοιπα για άλλες παρεμβάσεις που έγιναν εντός των οικισμών και σε οδικές προσβάσεις στις παραλίες.
Παράλληλα πρέπει να δοθούν πόροι για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης και για το λιμάνι του Χορευτού και του Αη-Γιάννη, όπου έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και το αρμόδιο υπουργείο θέλει να αντιμετωπίσει άμεσα.



Ζαγορά Πήλιο