Δικαιωμένος για το Leader δηλώνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2016-12-17 10:51:00

Χαρμόσυνα μηνύματα και ηχηρή δικαίωση της συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας που γίνεται στη Μαγνησία, αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνει τη διάθεση σχεδόν 9.000.000 ευρώ για την υλοποίηση στη Μαγνησία του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER σύμφωνα με την πρόταση της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε (Ε.Α.Π. Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες πιστώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας και μια συγκροτημένη πρόταση που αξιολογήθηκε στην πρώτη δεκάδα πανελληνίως, δεν αποτελούν μόνο δικαίωση για τα αξιόλογα στελέχη της εταιρίας, τη Διοίκηση και τον Πρόεδρό της, Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη.
Είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που διεκδικεί και φέρνει στη Μαγνησία μέσα σε συνθήκες ασφυξίας, τα μεγαλύτερα κονδύλια διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη οικονομία.
«Προς μεγάλη απογοήτευση όσων ζημίωσαν τον τόπο και επιμένουν σε μια παρωχημένη καταστροφολογία, αξιοποιούμε και τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις δημιουργικές δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας που θέλουν να πάρουν την παραγωγή στα χέρια τους. Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν πραγματικό πλούτο, να επενδύσουν στο μέλλον αυτού του τόπου, ενισχύοντας την απασχόληση και την τοπική οικονομία.
Φέρνουμε το χαμόγελο σε ένα γκρίζο περιβάλλον, πετυχαίνοντας την υψηλότερη χρηματοδότηση στην περιφέρειά μας ώστε περισσότεροι πόροι να διαχυθούν στη Μαγνησία και να τονώσουν την αγορά, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στα επενδυτικά σχέδια που θα υλοποιηθούν.
Πιστεύω, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ότι αξιοποιούμε στο ακέραιο την λαϊκή επιταγή και θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους όχι μόνο τα συμφέροντα του Δήμου μας αλλά της περιοχής μας ευρύτερα, καθώς η πρόταση της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε (Ε.Α.Π. Α.Ε.) αφορά ολόκληρη την Μαγνησία.
Οι προσπάθειες, με τη συνεργασία και των υπόλοιπων Δήμων του νομού που συμμετέχουν στην ΕΑΠ, θα έχουν εμφανείς ωφέλειες με τη διάχυση των πόρων του προγράμματος σε σημαντικούς άξονες και δράσεις με αναπτυξιακή διάσταση.
Εκτός από τη σημαντική συμβολή και των υπόλοιπων εταίρων – Δήμων σε αυτή την προσπάθεια, ουσιαστική ήταν και η στήριξη τόσο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού όσο και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη.
Από τα 7 εκατ. του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος (2009-2015), απορροφήθηκαν τελικά περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία (ποσοστό 50%).
Σήμερα, με έγκριση συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 8.950.000 ευρώ, θα διαμορφώσουμε υλοποιήσιμο πρόγραμμα υψηλής απορροφητικότητας και στην κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε άψογα με το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες του παρελθόντος.
Προχωρούμε στην άσκηση της πολιτικής μας με συγκεκριμένες πράξεις μέσα σε ένα ιδιότυπο οικονομικό περιβάλλον και ας μελαγχολούν όσες και όσοι κινδυνεύουν να γίνουν και γραφικοί.
Μας αρκούν η αναγνώριση από το Υπουργείο της σκληρής προσπάθειας, τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα κατάταξης στην πρώτη θέση στη Θεσσαλία και στην πρώτη δεκάδα σε όλη την επικράτεια.
Το 2017, καταλήγει ο κ. Παν. Κουτσάφτης μπορεί να είναι καλύτερο για το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, για τη Μαγνησία και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε καθημερινά όλες τις δυνάμεις μας.»



Ζαγορά Πήλιο