Ο Πρέσβης της Ταϊβάν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2016-12-09 14:16:21

Μία ακόμα εμπειρία επαφής με υψηλούς ξένους προσκεκλημένους βίωσαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, Διοικητικό Συμβούλιο, Διευθυντής και Εργαζόμενοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, «μετά από επαφές του κου Χρήστου Μπουκώρου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας και θερμού υποστηρικτή του Συνεταιρισμού, ο Πρέσβης της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) κος Sherman S. Kuo συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας στην Ελλάδα κο Alfred Y.H. Wang και άλλους συνεργάτες τους παραβρέθηκαν στη Ζαγορά και έγινε συνάντηση με τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού στις εγκαταστάσεις του.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Ζαγοράς είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω την άποψή τους για τη συγκεκριμένη χώρα και να ενημερωθούν από τους καταλληλότερους για το γεγονός ότι στη μακρινή Ταϊβάν, τα μήλα θεωρούνται αγαθό πολυτελείας και αποτελούν ένα πολύ ακριβό και αξιόλογο δώρο. Η συζήτηση προφανέστατα εξελίχθηκε υπό το πλαίσιο της πιθανής εμπορικής σχέσης του Συνεταιρισμού με την εν λόγω χώρα. Εξετάστηκε το εξαγωγικό πλαίσιο που ισχύει για τα μήλα στην Ταϊβάν και παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο δέχθηκε προτάσεις για χρήση βιομηχανικού εξοπλισμού μεταποίησης μήλων, που κατασκευάζεται κατά κόρον στην Ασιατική χώρα.

Μετά από αρκετή συζήτηση στα Γραφεία της Οργάνωσης, αφού γεύτηκαν την Πηλιορείτικη Φιλοξενία, ο Πρέσβης και η ακολουθία του επισκέφτηκαν την βιομηχανική εγκατάσταση στα Ψυγεία – Διαλογητήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Εκεί εξεπλάγησαν από την πληθώρα διαθέσιμων μήλων που με χαρά τους προσέφεραν οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας του Συνεταιρισμού και όλα τα μέλη της Διοίκησης εύχονται να ευδοκιμήσει κάποιου είδους εξαγωγική προσπάθεια. Παράλληλα, όλοι ευχαρίστησαν τον κο Χρήστο Μπουκώρο για την πολύ ενδιαφέρουσα δράση του με τον Πρέσβη. Ο κος και η κα Kuo δέχθηκαν πολλά δώρα από τον Συνεταιρισμό και συγκεκριμένα καλάθι με γλυκά κουταλιού, ηδύποτα και βότανα του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που εμπεριείχε και το πρώτο προϊόν με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”, το Πετιμέζι από ΠΟΠ Φιρίκια Πηλίου. Επιπλέον τους χαρίστηκαν όλες οι μέχρι τώρα εκδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς , που έχουν παραχθεί με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Οργάνωσης. Όλη η συνοδεία τους έλαβε ως δώρο μεταξοτυπία με έργα του Ζαγοριανού ζωγράφου Κώστα Κομνηνού, σχετικά με την ιστορική πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και επιπλέον το αφισάκι που εκδόθηκε σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς και αναφέρεται στο φιλικό για τον καταναλωτή σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μήλων ZAGORIN.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, σταθερά προσηλωμένος στον στόχο διατήρησης επαφών με όλους όσους μπορούν να δώσουν νέες προοπτικές στις δραστηριότητές του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση μέσα στο 2016 να έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές προσπάθειες για την περαιτέρω επέκτασή του. Παράλληλα συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ζαγοράς και της ευρύτερης περιοχής».



Ζαγορά Πήλιο