Νέα επίσκεψη Κουτσάφτη στο Υπ. Οικονομικών

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2016-11-26 10:44:27

Τη δεύτερη συνάντηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο Υπουργείο Οικονομικών, είχε με την Υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.
Όπως και στην πρώτη, έτσι και στη νέα συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο της Υφυπουργού στην Αθήνα, η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και μάλιστα συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Ο Δήμαρχος κ. Κουτσάφτης συνεχάρη την κα Παπανάτσιου για την ταχύτατη προσαρμογή στο νέο θεσμικό περιβάλλον του Υπ. Οικονομικών κι έθεσε στην Υφυπουργό συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο και εμπίπτουν στις αρμοδιότητές ή έχει συναρμοδιότητα.
«Λίγες ημέρες μετά την πρώτη μας συνάντηση στο Υπουργείο, μερικά 24ωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, πραγματοποιήσαμε, επίσης σε πολύ θετικό κλίμα, τη δεύτερη συνάντηση για να προσδιορίσουμε λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ντόπιοι και επισκέπτες του Δήμου μας.
Η παράκαμψη της Ζαγοράς, η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Χάνια και οι παρεμβάσεις αναβάθμισης που χρειάζεται σε αρκετά σημεία το οδικό δίκτυο του Πηλίου, ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν.
Με δεδομένο το συμπιεσμένο δημοσιονομικό πλαίσιο, ζήτησα από την κα Υφυπουργό να αξιοποιηθούν στο έπακρο πόροι του Υπουργείου ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να επιταχυνθούν διαδικασίες και να προκύψουν έργα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το Πήλιο.
Αρωγός στην προσπάθειά μας η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη να συμμετέχει στη σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών και να ενημερώνει την κα Υφυπουργό για την εικόνα που εμφανίζουν οι υποδομές στο νομό.
Ενώνουμε δυνάμεις, συντονίζουμε προσπάθειες, προσδιορίζουμε στόχους και στρατηγικές. Σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με ελάχιστους εθνικούς πόρους, διαμορφώνουμε συνθήκες ώστε να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις τη δρομολόγηση έργων ή ενεργειών.
Με την άψογη συνεργασία της κας Παπανάτσιου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων δημιουργικών δυνάμεων που ενεργοποιούμε, μπορούμε να αισιοδοξούμε για λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πήλιο, η Μαγνησία», κατέληξε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.



Ζαγορά Πήλιο