Διήμερο γνωριμίας με το φθινοπωρινό Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-11-18 11:10:13
Διήμερο γνωριμίας με το φθινοπωρινό Πήλιο

Το φυσιολατρικό – πεζοπορικό διήμερο, που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «Ο ΠΑΝ» με τη συμβολή και υποστήριξη και του Δήμου Βόλου, το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου στα Χάνια Πηλίου έληξε με μεγάλη επιτυχία. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση:
«Το Σάββατο ανέβηκαν επάνω στο καταφύγιό μας, στα Χάνια, 40 περίπου άτομα και ανάμεσα σ’ αυτούς και οικογένειες με μικρά παιδιά. Έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες (πεζοπορία, τοξοβολία, ραπέλ, ιμάντα ισορροπίας), γνώρισαν τον φιλόξενο και ζεστό χώρο του ξενώνα μας, απόλαυσαν το δείπνο που τους προσφέραμε και διανυκτέρευσαν 25 άτομα.
Την Κυριακή ξεκίνησαν από τον Βόλο με ναυλωμένα λεωφορεία, άλλοι με τα Ι.Χ αυτοκίνητα και ήρθαν στα Χάνια πάρα πολλά άτομα. Μαζί με αυτούς που διανυκτέρευσαν συμμετείχαν 140 άτομα. Προσφέρθηκε σε όλους πρωινό, ζεστό τσάι του βουνού και βουτήματα, έγινε μια μικρή ενημέρωση για την ιστορία του συλλόγου και του καταφυγίου από την πρόεδρο του Ομίλου κ. Γ. Χαραλαμπίδου και στη συνέχεια ο γ. γραμματέας κ. Γιάννης Προκοπίου ανακοίνωσε τον τρόπο και τους υπευθύνους των δραστηριοτήτων.

Οι πεζοπόροι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες:
Α) Η πρώτη ομάδα με οδηγούς την Κ. Κωστοπούλου και τον Γ. Προκοπίου έκανε την μεγάλη διαδρομή τριών περίπου ωρών από το καταφύγιο προς Γαλανόρεμα-Πηλέα και επιστροφή στο καταφύγιο.
Β) Η δεύτερη ομάδα με οδηγό την κ. Άννα Μαναβέλλα έκανε τη διαδρομή από το καταφύγιο προς σανατόριο Καραμάνη (όπου και τους έγινε ενημέρωση για το σανατόριο) και βγήκαν στην αλικόπετρα, περίπου 2 ωρών, απ’ όπου τους παρέλαβε το λεωφορείο για να τους φέρει πίσω στο καταφύγιο.
Γ) Η τρίτη ομάδα με οδηγό την κ. Παρασκευή Οικονομίδου ξεκίνησε από το καταφύγιο, πήγε προς τον Πηλέα, γύρισε προς τον ξενώνα του Μάνθου και επέστρεψε στο καταφύγιο.

Συγχρόνως όσοι επέστρεφαν και όσοι έμειναν πίσω, έκαναν και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Δοκίμασαν την …τέχνη τους στην τοξοβολία (υπεύθυνος Δήμος Πατσιαλίδης), έκαναν ισορροπία στον ιμάντα ισορροπίας, έκαναν αναρρίχηση στον τοίχο του καταφυγίου και κατάβαση με σχοινιά και σχετικό εξοπλισμό (ραπέλ, υπεύθυνος Στέφανος Στεφόπουλος), μέσα στις παροτρύνσεις και τις επευφημίες των παρευρισκομένων.
Σε όλους προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα, κρασάκι, τσιπουράκι, λουκουμάκι, για το οποίο αποσπάσαμε τα καλύτερα σχόλια και τις ευχαριστίες για τη νοστιμιά και τη γενικότερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων αναχώρησαν για τον Βόλο, γεμάτοι από εικόνες της φθινοπωρινής , μαγευτικής φύσης του Πηλίου, γνωριμίες, δραστηριότητες μακριά από την καθημερινότητα και τη βουή της πόλης.
Ελπίζουμε, για όσους μας γνώρισαν πρώτη φορά να έρθουν και σε άλλες δραστηριότητές μας και εξορμήσεις στη φύση μαζί μας.
Όπως αναφέραμε και στην ενημέρωση που τους έγινε, ο σύλλογός μας απευθύνεται σε όλους, σε αρχάριους, σε παιδιά, σε δεινούς πεζοπόρους, σε δυνατούς ορειβάτες αλλά και σε απλούς περιηγητές. Διοργανώνουμε εξορμήσεις, όπου ο καθένας μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει και είναι ανάλογο με τις δυνατότητές του. Ακόμη διοργανώνουμε καθαρά πολιτιστικές εξορμήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού αποκλειστικά για μουσεία, θέατρα, εκθέσεις κ.λ.π.»



Ζαγορά Πήλιο