Στην «κατάψυξη» για δεύτερη ημέρα η Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-01-04 06:59:23
«Στην κατάψυξη» για δεύτερη ημέρα η Μαγνησία

«Στην κατάψυξη» βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Μαγνησία λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί σε όλη τη χώρα χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στον Νομό.
Οι δρόμοι παραμένουν ενώ επιχειρούν 50 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που είναι ακροβολισμένα σε όλο τον νομό. Στόχος τους είναι η διαπλάτυνση των επαρχιακών δρόμων προκειμένου η κίνηση των οχημάτων να γίνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην Ανάβρα, το χιόνι έχει φτάσει το 1,5 μέτρο, στο ένα μέτρο βρίσκεται το ύψος του χιονιού στα Χάνια ενώ στο Νότιο Πήλιο το ύψος είναι από 70 εκ. έως ένα μέτρο.

Σε δηλώσεις της στην e-thessalia.gr, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε αναφορικά με το χθεσινό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην οδό Λαρίσης, ότι προκλήθηκε από δύο νταλίκες που δεν συμμορφώθηκαν με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ από την Αστυνομία. Οι δύο νταλίκες, την ώρα που ξεκίνησε η χιονόπτωση στον Βόλο, φρέναραν και «δίπλωσαν» η μία πίσω από την άλλη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο ενώ οι αλατιέρες κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας που εκδόθηκε χθες το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:
1) Επ.Ο. Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:
1) Π.Α.Θ.Ε. από χ/θ 261+208 (όρια Ν. Μαγνησίας με Ν. Φθιώτιδας) έως χ/θ 321+580 (όρια Ν. Μαγνησίας με Ν. Λάρισας)
2) Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από 13+190 χ/θ (Πορταριά) έως 25+210 χ/θ (Χάνια)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από χ/θ 2+970 (Αηδονοφωλιές) έως χ/θ 51+490 (Ζαγορά)
2) 4ο χλμ Επ.Ο. Καναλίων – Κεραμιδίου (έως Βένετο)
3) Διασταύρωση Σταγιατών
4) Αφέτες μέχρι Διασταύρωση Λαμπινού
5) 10ο χλμ Βόλου-Ζαγοράς – Διασταύρωση Κατηχωρίου
6) Ε.Ο Χανίων-Δρακείας
9) Πινακάτες
10) Μηλιές
11) Eπαρχ. Οδός Δέλτα Μηλεών-Χορεύτρας
12) Επαρχ. Οδός Άνω Γατζέας-Αγίου Γεωργίου
13) Επαρχ. Οδός Μηλεών-Αγίου Βλασίου
14) Επαρχ. Οδός Ριζομύλου – Καναλίων
15) Επαρχ. Οδός Βελεστίνου-Ασπρογείας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την επιδείνωση του καιρού

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ σήμερα θα επικρατήσουν στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι στα Νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα Βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και τη νύχτα 9 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1- 7 βαθμούς Κελσίου και στα Βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Επίσης σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα. Συγκεκριμένα, σήμερα οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν το μεσημέρι και στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις 2 ημέρες, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σήμερα θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.



Ζαγορά Πήλιο