Λιγοστεύει ο πληθυσμός των Κυπρίων στη Μαγνησία 

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-01-11 11:31:52
Λιγοστεύει ο πληθυσμός των Κυπρίων στη Μαγνησία 

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, παρουσία αρκετού κόσμου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας στη Στέγη Μελών και Φίλων της.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας κ. Αδάμος Μουζουρής ανέφερε πως «για εμάς η κοπή της πίτας είναι ένα γεγονός, ώστε να περάσουμε το μήνυμα για το Κυπριακό και ειδικά σήμερα που οι μέρες είναι δύσκολες με τις ανακατατάξεις στη Μεσόγειο και ειδικά στη γειτονιά μας».


Ο ίδιος σημείωσε πως «πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και ευελπιστούμε πως είναι η χρυσή ευκαιρία τώρα, αν την εκμεταλλευτούμε σωστά, η Ελλάδα και η Κύπρος να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός με βάση και ερέθισμα τους υδρογονάνθρακες».
Η Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας ιδρύθηκε το 1980 και σε δύο χρόνια θα γιορτάσει τα 40χρονα με κάθε μεγαλοπρέπεια. «Ευχόμαστε μέχρι τότε να έχει λυθεί το Κυπριακό και να το γιορτάσουμε με τους φίλους στον Βόλο, που μας στήριξαν, αγκάλιασαν και αγάπησαν» πρόσθεσε ο κ. Αδ. Μουζουρής.


Στη Μαγνησία ζουν περίπου 70 οικογένειες Κυπρίων, αλλά ο πληθυσμός τους συνέχεια λιγοστεύει. «Τα παιδιά είτε φεύγουν στο εξωτερικό είτε στην Κύπρο με αποτέλεσμα να λιγοστεύει ο πληθυσμός μας στη Μαγνησία. Δεν έχουμε νέο αίμα, ενώ οι φοιτητές που έρχονται για σπουδές, κάποια στιγμή φεύγουν. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε προς την Κύπρο αίμα βολιώτικο και μαγνησιώτικο» κατέληξε ο πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας κ. Αδάμος Μουζούρης.

 



Ζαγορά Πήλιο