Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ζαγοράς

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-02-22 08:34:39

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Μαγνησίας, στο οποίο θα εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Σχεδίου Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δήμου Ζαγοράς.

Ακόμη, θα συζητηθεί επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και οι εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 0,995MW, που προτείνεται να εγκατασταθεί στη θέση «Κουρί» της Τ.Κ. Άνω Αργιλοχωρίου της Δ.Ε. Αλμυρού, του έργου «Αναβάθμιση και Λειτουργία του Υφιστάμενου Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής, της εταιρείας με την επωνυμία ¨DIGEA-Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.¨ στη θέση ¨ΠΗΛΙΟ¨ του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου».

Επίσης, θα εγκριθεί η ΜΠΕ του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από την KASSANDRA BAY A.E. στην παραλία “Βασιλιάς” Σκιάθου, του Δήμου Σκιάθου, η ΜΠΕ και το σχέδιο Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων (Σ.Δ.Ε.Α.) του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου μαρμάρων, έκτασης 86.000 m2, στη θέση «Περδικοράχη» της Τ.Κ. Φυλάκης, του Δήμου Αλμυρού και η ΜΠΕ της δραστηριότητας “Ξενοδοχείο PRINCESS”, δυναμικότητας 264 κλινών, κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), που εδρεύει και λειτουργεί στη θέση “Αγία Παρασκευή”, του Δήμου Σκιάθου.

Τέλος, θα εγκριθεί η ΜΠΕ για ντην επέκταση και λειτουργία της υφιστάμενης δραστηριότητας “Ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο από τα ξενοδοχεία Adrina Beach και Adrina Resort πέντε αστέρων (5*), συνολικής δυναμικότητας μετά την επέκταση 493 κλινών”, στη θέση “ΑΝΤΡΙΝΑ” του Δήμου Σκοπέλου, όπως και η ΜΠΕ υφιστάμενης οδού Λεμάν και συνοδών της έργων στην περιοχή Αλυκές της Δ.Ε. Βόλου στο Δήμο Βόλου.



Ζαγορά Πήλιο