Πληρότητες 70% έως 85% σε Βόλο και Πήλιο ενόψει Πάσχα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-04-24 09:45:24
Πληρότητες 70% έως 85% σε Βόλο και Πήλιο ενόψει Πάσχα

Καλά φαίνεται ότι κινούνται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το Πάσχα με τις πληρότητες να αγγίζουν το 70% στο Πήλιο και το 85% σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, πιστοποιώντας ότι πλέον η Μαγνησία έχει γίνει δημοφιλής προορισμός.
Οι πληρότητες στο Πήλιο για το Πάσχα αγγίζουν το 70%, ενώ οι κρατήσεις σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα έχουν φτάσει το 85%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη.
«Ακόμη και σήμερα τα τηλέφωνα χτυπάνε για κρατήσεις και όπως φαίνεται όλα θα κυλήσουν καλά και θα έχουμε καλές πληρότητες ενόψει του Πάσχα. Ο καιρός, που όπως όλα δείχνουν θα είναι καλός, θα βοηθήσει» σημείωσε ο κ. Γ. Ζαφείρης.
Οι πληρότητες αναμένεται να αυξηθούν με τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι περιμένουν και τις προβλέψεις του καιρού στην περιοχή για να μπορέσουν να εκδράμουν, ενώ και η Πρωτομαγιά θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο να κάνει ολιγοήμερες διακοπές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε ότι η πλειοψηφία των εκδρομέων για το Πάσχα κλείνει για 2-3 μέρες, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συνδυάσουν και την αργία της Πρωτομαγιάς, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Παραμένει το πρόβλημα
Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών τύπου Airbnb. «Παραμένει το ίδιο μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες τα ακίνητά τους στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, αλλά παραμένουν κάποιοι που δεν το έχουν κάνει. Από την άλλη και νόμιμοι να είναι κάποιοι, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, διότι αυτοί φορολογούνται με 15%, κάτι που είναι αστείο σε σχέση με εμάς» τόνισε ο ίδιος.
Ο κ. Γ. Ζαφείρης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα με τις νομιμοποιήσεις και τους ελέγχους σε ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. «Η ΚΥΑ δεν έχει υπογραφεί ακόμη, η οποία ορίζει ότι σε νησιά και μικρούς οικισμούς, όπως και στη Μαγνησία, οι ιδιοκτήτες μπορούν μόνο 60 ημέρες τον χρόνο να νοικιάζουν τα ακίνητά τους με βραχυχρόνια μίσθωση. Όπως επίσης είναι αστείο που δίνει το δικαίωμα να δηλώνουν τη βραχυχρόνια μίσθωση εντός 20 ημερών από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε, όταν εμείς από την πρώτη μέρα φορολογούμαστε» τόνισε ο ίδιος.

120 δόσεις, αλλά…
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σημείωσε πως «χαιρετίζουμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά είμαστε αντίθετοι με το γεγονός ότι ρυθμίζονται οι οφειλές μέχρι το 2018 και το 2019 πρέπει να είναι πληρωμένες οι υποχρεώσεις».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση πρέπει να δώσει «ανάσα» στον μικροεπιχειρηματία, όπως είναι οι ξενοδόχοι, και να υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές μέχρι τη μέρα που θα ενταχθεί κάποιος.
«Όταν ένας ξενοδόχος πληρώνει για παράδειγμα 2.000 ευρώ στο ΙΚΑ και μπει στη ρύθμιση και πληρώνει 1.000 ευρώ δόση, τότε πώς μπορεί να αντεπεξέλθει στις οφειλές του 2019 που θα έχουν ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ, όταν τα έξοδα «τρέχουν» και θα πρέπει να πληρώσει και τις τρέχουσες εισφορές; Κάνουμε έκκληση η υφυπουργός να το ξαναδεί και η ρύθμιση να είναι μέχρι την ημέρα που εντάσσεται κάποιος σε αυτή» σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει ότι «οι ξενοδόχοι δεν είναι κακοπληρωτές, έχουν μικρές επιχειρήσεις που δύσκολα τα βγάζουν πέρα».



Ζαγορά Πήλιο