Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Μαρίας Σαμαρά: «Να βάλουμε τέλος στον 5ετή κύκλο των χαμένων ευκαιριών»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-05-13 13:14:36
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Μαρίας Σαμαρά: «Να βάλουμε τέλος στον 5ετή κύκλο των χαμένων ευκαιριών»

Με κεντρικό σύνθημα ότι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου στις 26 Μαΐου γυρίζει οριστικά σελίδα για μια νέα πορεία δημιουργίας, τελέστηκαν προχθές Σάββατο σε κλίμα ενθουσιασμού και παλμού τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί δημότες που έστειλαν μήνυμα νίκης για την δημοτική παράταξη.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από την υποψήφια δήμαρχο κ. Μαρία Σαμαρά και ακολούθως παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι αξίες μας πυξίδα για το μέλλον

Η επικεφαλής της παράταξης κ. Μαρία Σαμαρά ανέφερε στην ομιλία της αρχικά πως: «Ο τόπος στις 26 Μαΐου έχει μια τεράστια πρόκληση, μια μεγάλη επιλογή. Να πάει μπροστά βάζοντας τέλος στον πενταετή κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Στις 26 Μαΐου καλούμαστε όλοι να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση απέναντι στο γκρίζο και στο τέλμα.
Έχουμε την ιερή αποστολή να βάλουμε τέλος στην υπανάπτυξη και την παρακμή. Και έχουμε όλα τα εχέγγυα για να το πετύχουμε. Έχουμε την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση. Έχουμε την δυναμική της αγροτικής παραγωγής. Έχουμε την προοπτική του τουρισμού

Οι αξίες μας είναι η πυξίδα μας για το μέλλον. Και μέσα από την γνώση, την εμπειρία, το ήθος και την αγωνιστικότητα σχεδιάζουμε το μέλλον μας, δημιουργούμε το όραμά μας για τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου».
Η ίδια πρόσθεσε πως «διψούμε για να δώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας. Ευκαιρίες που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν με την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή που σε λίγες μέρες θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως η πιο αποτυχημένη που πέρασε από τον τόπο. Οι σημερινοί διοικούντες παρέλαβαν έναν τακτοποιημένο οργανωτικά, οικονομικά και διοικητικά Δήμο
και τον αποσυντόνισαν πλήρως αφήνοντας διαλυμένες υπηρεσίες
Παρότι υπήρχαν χρηματοδοτούμενες πηγές δεν σχεδίασαν και δεν εκτέλεσαν ούτε ένα έργο.
Αντί να έχουμε ένα Δήμο οικονομικά αυτοδύναμο, με σημαντικές υπηρεσίες και δομές που θα είναι πρότυπο για όλη την Θεσσαλία, τελικά τον έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία και την εγκατάλειψη βασικών τομέων της καθημερινότητας».

Επιχειρησιακό σχέδιο

Η κ. Σαμαρά στη συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για την επόμενη μέρα λέγοντας πως «Έχουμε το ηθικό χρέος να επαναφέρουμε την αξιοκρατία και την διαφάνεια στον Δήμο, να τον ενδυναμώσουμε οικονομικά, να τον κραταιώσουμε οργανωτικά και να τον οδηγήσουμε στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Και έχουμε ήδη συγκροτήσει ένα πλήρες, τεκμηριωμένο και σύγχρονο πρόγραμμα με προτάσεις για δράσεις και έργα.
Έχουμε το πλάνο και το σχέδιο για να πορευτούμε όλοι μαζί σε μια νέα εποχή. Για να φέρουμε την ανάπτυξη που θα έρθει μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομής που θα υλοποιήσουμε, τις επενδύσεις που θα προσελκύσουμε, τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα αξιοποιήσουμε, τον πρωτογενή τομέα που θα υποστηρίξουμε
και τις δουλειές που θα έχει ο κόσμος μέσα από την στήριξη στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι στόχοι για την ανάπτυξη του Δήμου

Η υποψήφια δήμαρχος πρόσθεσε πως «Στους στόχους μας είναι: Ένα Σύγχρονο οδικό δίκτυο Πηλίου, η Παράκαμψη Ζαγοράς (Περιφερειακός), η η Παράκαμψη χιονοδρομικού για το δρόμο Χάνια – Κισσός, η αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2018, η επέκταση των υφισταμένων χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, η αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου ( Άγιος Ιωάννης, Χορευτό), τα έργα βελτίωσης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, η αξιοποίηση και προβολή όλων των ιστορικών μνημείων και κτιρίων, η πραγματοποίηση θεματικών εκδηλώσεων.
Για όλα αυτά τα κορυφαίας σημασίας ζητήματα η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Που είναι τα έργα της; Πουθενά. Ούτε μια ανάπλαση πλατείας δεν έκαναν. Γιατί δεν θέλουν, γιατί αδιαφορούν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Εμείς όμως και θέλουμε και μπορούμε. Μετά λίγα θα κάνουμε πολλά».

Αξιοπρέπεια και όραμα για τον τόπο

Η κ. Μαρία Σαμαρά αναφέρθηκε στα στελέχη της παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» λέγοντας πως «Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, μέσα από την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, την θωράκιση της υγείας, τα καλύτερα σχολικά διδακτήρια,, την φροντίδα στους ηλικιωμένους.
Θα είμαστε αποτελεσματικοί στα μικρά και στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.
Από την καθαριότητα, τον φωτισμό, το πράσινο και τους ασφαλείς δρόμους μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής που σχεδιάζουμε και θα κάνουμε πραγματικότητα.
Αυτό τον Δήμο θα δημιουργήσουμε μέσα από την ομάδα μας, με τα άξια στελέχη μας που συγκροτούν την δημοτική μας παράταξη
με αξιόλογους ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους παραγωγικούς και ιδεολογικούς χώρους, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να ενώσουμε ξανά όλους τους δημότες σε μια πορεία βελτίωσης της ζωής μας.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξής μας είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος, με γνώση και αξίες,
με εμπειρία και φρέσκες ιδέες που θα υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια και βαθιά αγάπη την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου.
Άνθρωποι που έχουν αποδείξει με την εργασία τους, τις σπουδές τους, την οικογενειακή τους πορεία ότι μπορούν να δουλέψουν για ένα Δήμο αποτελεσματικό, παραγωγικό, δυναμικό,
Για ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο και που θα παράγει αξίες
Με αυτούς τους άξιους πολίτες θα πορευτούμε για μια νέα σελίδα στον Δήμο».



Ζαγορά Πήλιο