Μαρία Σαμαρά, υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-05-15 15:30:10

Πυλώνας ευημερίας για εκατοντάδες οικογένειες στην Ζαγορά, το Πουρί και την Μακρυράχη. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είναι το «σπίτι» όλων σχεδόν των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Ζαγοράς, το θεμέλιο ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είναι ένα από τα πιο δυνατά καμάρια του τόπου μας, η φωνή εξωστρέφειας και προβολής της αγροτικής φυσιογνωμίας  του Ανατολικού Πηλίου. Τα εξαίσια προϊόντα που παράγονται από την περιοχή, όπως τα ξακουστά μήλα Ζαγορίν, είναι οι καλύτεροι  πρεσβευτές μας σε κάθε νοικοκυριό και σπίτι εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Συνεταιρισμός κατάφερε μέσα στο διάβα ενός αιώνος και μέσα από την ενεργοποίηση και το δυναμισμό των πετυχημένων διοικήσεών του να εξελιχθεί δυναμικά, να καινοτομήσει σε πολλά επίπεδα και πλέον να θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα συνεταιριστικά εγχειρήματα της χώρας.

Πολλές οι θέσεις εργασίας που έχει διασφαλίσει και πολύτιμη η δυναμική και ώθηση που δίνει στο αγροτικό εισόδημα εκατοντάδων παραγωγών του τόπου μας οι οποίοι μοχθούν νυχθημερόν στα κτήματα για να δώσουν προοπτική και μέλλον στον τόπο τους.

Με την τεχνογνωσία και την επιστημονική μας ιδιότητα όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε στο πλευρό του Συνεταιρισμού και είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σπουδαίο αυτό συνεταιριστικό εγχείρημα για το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος πριν τρία περίπου χρόνια μίλησε με τα θερμότερα λόγια παρευρισκόμενος στην Ζαγορά, ενώ η διείσδυση των προϊόντων και σε όλο και περισσότερες αγορές επιβεβαιώνει το δημιουργικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του.

Η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» δεσμεύεται ότι ως η επόμενη δημοτική αρχή θα είναι ουσιαστικός αρωγός στον Συνεταιρισμό και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει ένα επαρκές και προσβάσιμο οδικό δίκτυο, ώστε τα προϊόντα να μεταφέρονται με ασφάλεια και άνεση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Δεσμεύεται επίσης να διεκδικήσει σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ωφελήσουν την πορεία της συνεταιριστικής επιχείρησης σε διάφορα επίπεδα, από τις υποδομές μέχρι και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ζώντας σε ένα Δήμο, όπου η αγροτική παραγωγή είναι ο ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης (ο δεύτερος είναι ο τουρισμός), είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε με όλες μας τις γνώσεις και τις δυνάμεις τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, ώστε ο τόπος να έχει δημιουργικό και παραγωγικό μέλλον.

 

 



Ζαγορά Πήλιο