Μαρία Σαμαρά: Να γίνει το Μούρεσι τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-05-20 15:28:45

Στο Μούρεσι, το χωριό που κτυπήθηκε ιδιαίτερα από τις πλημμύρες πέρυσι το Φεβρουάριο και τα προβλήματα ακόμη παραμένουν, μίλησε χθες η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Μαρία Σαμαρά.

Η υποψήφια δήμαρχος κατέθεσε το πρόγραμμα με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει, προκειμένου το Μούρεσι να αναπτυχθεί προς όφελος των κατοίκων του.

Ειδικότερα ανέφερε πως « το Μούρεσι  αποτελεί τουριστικό   προορισμό  εμβληματικό και ιστορικό  της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου. Η Νταμούχαρη και το Παπά Νερό είναι οι παραλίες κοσμήματα του Δήμου μας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βιώνουν εγκατάλειψη σε βασικά θέματα της καθημερινότητας.

Το Μούρεσι  διαθέτει υποδομές για τον τουρισμό με εξαιρετικά καταλύματα, και χώρους εστίασης και διασκέδασης και βέβαια φιλόξενους και δημιουργικούς κατοίκους.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν την προβολή που επιβάλλει η ιστορία τους, δεν έχουν την τουριστική δυναμική που οι υποδομές του Δήμου πρέπει να προσφέρουν σε κατοίκους και   επισκέπτες. Ως Δημοτική αρχή δεσμευόμαστε πως θα βάλουμε ξανά δυναμικά τη περιοχή στον τουριστικό χάρτη της περιοχής για προσέλευση επισκεπτών όλο το χρόνο.

Το πάρκινγκ της πλατείας, έχει υποστεί καταστροφική ζημιά (καθίζηση), μετά την πλημμύρα του 2018, λόγω τεχνικών αβλεψιών και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες στάθμευσης, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, κατά την τουριστική- κυρίως- περίοδο.

Δεσμευόμαστε για την άμεση αποκατάσταση του πάρκινγκ τόνισε η κα Σαμαρά.

Ακόμη δεσμευόμαστε πως την επόμενη μέρα θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά έτσι ώστε το απαραίτητο έργο  του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων παραλιακού μετώπου να ξεκινήσει.

Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα καθημερινότητας και τόνισε πως θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων κάθε μέρα από όλα τα σημεία που υπάρχουν κάδοι και όχι επιλεκτικά στους απομακρυσμένους.

Η υφιστάμενη παιδική χαρά στο Μούρεσι, λόγω παλαιότητας και εγκατάλειψης είναι επικίνδυνη και πρέπει να διαμορφωθεί, να  συντηρηθεί και εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας της.

Το λιμανάκι της Νταμούχαρης, θεωρείται από τα ασφαλέστερα του Ανατολικού Πηλίου. Λόγω της υπάρχουσας υποδομής (παλαιός λιμενοβραχίωνας) μπορεί να αξιοποιηθεί με μικρό σχετικά κόστος.

Επίσης θα προχωρήσουμε σε αποκατάσταση των παλαιών πέτρινων γεφυριών που συνδέουν το Μούρεσι με την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι με τον Κισσό καθώς και σήμανση των μονοπατιών που οδηγούν σ’ αυτά για ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού.

Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε συντήρηση παλαιότερων κατασκευών και αξιοποίηση περαιτέρω του Ενετικού Κάστρου της Νταμούχαρης.

Επίσης η κ. Σαμαρά δεσμεύτηκε για συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο για δράσεις πολιτιστικές

Στο τέλος της ομιλίας της παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.



Ζαγορά Πήλιο