Στα λευκά το Πήλιο – Στα 20 εκ. το χιόνι στα Χάνια, χιόνισε και μέσα στον Βόλο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-11-30 06:34:24
Στα λευκά το Πήλιο – Στα 20 εκ. το χιόνι στα Χάνια, χιόνισε και μέσα στον Βόλο

Χιόνιζε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά του Πηλίου ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στον Βόλο. Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη από τα ξημερώματα και μετά, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς.

Χιόνι έπεσε τις πρωινές ώρες και στην πόλη του Βόλου, κυρίως στις βόρειες συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Η θερμοκρασία ήταν στο 0, ενώ στο κέντρο του Βόλου η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς και από χθες το βράδυ πέφτει ασταμάτητα χιονόνερο.

Στα λευκά έχει ντυθεί από το βράδυ της Τρίτης η Πορταριά, το Κατηχώρι, οι Σταγιάτες, η Δράκεια και η Άλλη Μεριά ενώ χιονόπτωση σημειώνεται στο Καράβωμα, το Κεραμίδι, την Κάπουρνα, την Ανάβρα και τα Κανάλια.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, το χιόνι ξεπέρασε τα 25 εκατοστά, αλλά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί μέχρι στιγμής.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Φωτό Κατηχώρι 

 

Χιόνι στην Όθρυ

Στα 10 εκατοστά έχει φτάσει το χιόνι στο Κεραμίδι, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκε η χιονόπτωση στην Όθρυ.

Σημειώνεται ότι 21 μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στο ορεινό οδικό δίκτυο του Πηλίου, όσο και της Όθρυος, λόγω της χιονόπτωσης.

Η χιονισμένη Δράκεια. Πηγή facebook

Στα λευκά ντύθηκε και το Σέσκλο.  Δάσκαλοι έφτασαν με δυσκολία στο σχολείο ενώ η φωτογραφία είναι από την περιοχή κοντά στο Λαταμείο, πριν το Σέσκλο.

Κλειστά σχολεία

Με αποφάσεις δημάρχων κλειστά θα μείνουν σήμερα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία: 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Ιωλκού,το Δημοτικό Κεραμιδίου, το Δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Πορταριάς,το  Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ιωλκού, το Δημοτικό σχολείο στη Δράκεια, το νηπιαγωγείο Αγ. Λαυρεντίου, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου,το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ανάβρας, το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο Μηλεών,  το Δημοτικό και νηπιαγωγείο Καναλίων,  και το Δημοτικό Βρύναινας.

Επίσης κλειστά θα μείνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια: το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καναλίων, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας, το Γυμνάσιο Μηλεών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο  Ζαγοράς και το Γυμνάσιο Ιωλκού.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά των Σποράδων

Δεμένα στο λιμάνι του Βόλου παραμένουν, για δεύτερη ημέρα, τα πλοία που είχαν προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τα νησιά των Σποράδων.

Οι άνεμοι που πνέουν στις Σποράδες φθανουν τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9, με αποτέλεσμα ούτε χθες, αλλά ούτε και σήμερα να επιτραπεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο απόπλους των ταχύπλοων και των οχηματαγωγών για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

H πρόβλεψη του καιρού για τον Βόλο

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχερός θα είναι ο καιρός στον Βόλο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 1/12, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

 



Ζαγορά Πήλιο