Βόλος: Λειτούργησε μετ’ εμποδίων το Χιονοδρομικό

Όλα τα νέα
ert.gr
2016-12-18 17:03:16
Βόλος: Λειτούργησε μετ’ εμποδίων το Χιονοδρομικό

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν σήμερα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στα Χάνια, το οποίο λειτούργησε μεν, αλλά μετ’ εμποδίων.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα του, στις 9 το πρωί, παρουσίασαν διαδοχικά βλάβη, οι δύο από τους τέσσερις αναβατήρες και συγκεκριμένα, ο P1 και ο P3. Η βλάβη στον έναν εξ αυτών, αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα (στις 11:30), ενώ στον άλλο, παραμένει και καταβάλλονται προσπάθειες να έχει αποκατασταθεί μέχρι αύριο Δευτέρα, που επίσης το Χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας «Κενταύρων Όρος», περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, οι βλάβες οφείλονται στην παλαιότητα των μηχανημάτων, που χρονολογούνται από την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού, το 1968.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «τα μηχανήματα συντηρούνται, όπως προβλέπεται, ωστόσο, όση συντήρηση κι αν κάνουμε, το παλιό δεν γίνεται καινούργιο, όπως ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να γίνει νέος, όσα φάρμακα κι αν πάρει».

Χάρη στη γρήγορη αποκατάσταση του ενός αναβατήρα από τους δύο που υπέστησαν βλάβη, ο πολύς κόσμος που ανέβηκε χθες στο Χιονοδρομικό, παρέμεινε και χάρηκε το χιόνι, η ποιότητα του οποίου είναι – όπως λέγεται – αυτή την στιγμή, η καλύτερη από όλα τα Χιονοδρομικά που βρίσκονται σε λειτουργία.

Να θυμίσουμε ότι το Χιονοδρομικό Πηλίου επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά, από την Παρασκευή, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, λόγω χιονοθύελλας που επικράτησε, τόσο προχθές, όσο και χθες Σάββατο.



Ζαγορά Πήλιο