Ημερίδα για το Συνεργατισμό και την αγροτική οικονομία στη Ζαγορά

Όλα τα νέα
ert.gr
2016-10-14 18:00:23
Ημερίδα για το Συνεργατισμό και την αγροτική οικονομία στη Ζαγορά

Συνεδριάζει αύριο στη Ζαγορά η διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας ενώ την Κυριακή ακολουθεί ημερίδα με θέμα «Νέες μορφές Συνεργατισμού και η Συμβολή τους στην αγροτική οικονομία».
Ειδικότερα, το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. συγκαλείται στο Δημαρχείο στη Ζαγορά, η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας και την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, αρχίζει η ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Συνεργατισμό και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:
«ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ: η 100χρονη εμπειρία ενός πρωτοβάθμιου Συνεταιρισμού». Την εισήγηση θα κάνει η Δέσποινα Βαρτούτα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου. Ο Ανδρέας Χαρδαλούπας, υπεύθυνος Marketing Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα» θα μιλήσει με θέμα «Συνεταιριστική Λειτουργία σε περιβάλλον κρίσης – το παράδειγμα του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα». Ο Παναγιώτης Καλφούντζος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘεςΓη» θα μιλήσει με θέμα «Νέες προοπτικές για τις εκτατικές καλλιέργειες της Θεσσαλίας μέσα από ένα συλλογικό σχήμα»

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, όπως και άλλες που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, ενισχύουν την εξωστρέφεια του Δήμου και προσφέρουν τη δυνατότητα ανάπτυξης δημιουργικού διαλόγου για το συνεταιριστικό κίνημα, την κοινωνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα προς όφελος της τοπικής οικονομίας.



Ζαγορά Πήλιο