Με μέτρα προστασίας στις θέσεις τους οι υπάλληλοι στο Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-05-08 06:59:57

Επέστρεψαν στην εργασία τους από την περασμένη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, έχοντας ως μέτρα προστασίας, την προστατευτική μάσκα και τις αποστάσεις μεταξύ τους, με στόχο την απόλυτη ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Με απόφαση δημάρχου, θα υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του συνόλου των υπαλλήλων του Δήμου , (μονίμους, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ) στην Υπηρεσία, πλην όσων τελούν σε οποιαδήποτε άδεια είτε βάσει παγίων διατάξεων ή βάσει των έκτακτων αδειών απουσίας λόγω του κορωνοϊού, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας προς διασφάλιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
Κατά την παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία, προς διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας τόσο των ιδίων όσο και των συναδέλφων τους, θα τηρούνται υποχρεωτικά από όλους, τα ατομικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, υπό την επίβλεψη του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας και η υποχρεωτική τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 – 2 μέτρων μεταξύ των συνυπαρχόντων προσώπων σε κάθε γραφείο.
Το εξυπηρετούμενο κοινό- οι πολίτες θα προσέρχονται σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) στα ακόλουθα τηλέφωνα:
– για το Δημαρχείο Ζαγοράς στο τηλέφωνο 2426.350.102
– για το Δημοτικό Κατάστημα Τσαγκαράδας στο τηλέφωνο 2426.350.239
– για το ΚΕΠ στα τηλέφωνα 2426.350.225/-226
Επίσης, μπορούν να ζητούν την εξυπηρέτησή τους και ηλεκτρονικά στο e-mail:[email protected] ή μόνο για έκτακτες περιπτώσεις στα τηλέφωνα των Αντιδημάρχων: – Κοντογιώργος Απόστολος: 6944246860 – Βασταρδής Κωνσταντίνος: 6974307468 – Λαμπαδάρης Νικόλαος: 6907152959 – Μαργαρίτης Κωνσταντίνος: 6936185118. Εφόσον το αίτημα των πολιτών δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, τότε μόνο μέσω των διατηρουμένων σε ισχύ όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον, συνιστάται σε όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.
Οι καθαρίστριες
Τέλος, οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, που παραμένουν κλειστές έως και 10-05-2020, θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων με υποχρεωτική την παρουσία τους στις υπηρεσίες του Δήμου κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, για τον συστηματικό καθαρισμό των χώρων.
Οι καθαρίστριες των σχολείων οφείλουν να χρησιμοποιούν τα είδη ατομικής προστασίας που τους έχουν παραχωρηθεί για τη συνήθη απασχόλησή τους στις σχολικές μονάδες του Δήμου, το σύνολο δε του προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων θα φέρει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

The post Με μέτρα προστασίας στις θέσεις τους οι υπάλληλοι στο Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο