Έργα 7,6 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία εγκρίνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Όλα τα νέα
myvolos.net
2017-07-31 13:49:40

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Μαγνησία, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η έγκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τα έργα αυτά κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, σήμερα εγκρίνεται και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η υπογραφή της σύμβασης για το έργο στην είσοδο του Βόλου, επί στη Λαρίσης, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Αγοραστός, “τις συντηρήσεις του δρόμου αυτού, την κατασκευή και τις μελέτες τις έχει το Υπουργείο, γιατί είναι διευρωπαϊκό δίκτυο το δίκτυο Λάρισα-Βόλος. Παρόλαυτα και τις αστοχίες στο δρόμο στο ΠΕΒ τις κάνουμε εμείς ως Περιφέρεια και τις συντηρήσεις εδώ στον Βόλο τις κάνει η Περιφέρεια. Αντιλαμβάνεστε ότι αναλαμβάνουμε και περισσότερες ευθύνες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση”.

Τις επόμενες μέρες επίσης υπογράφεται η σύμβαση του έργου Βόλος-Φάρσαλα, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, καθώς όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός “είναι ένας δρόμος πανθεσσαλικός που χρειάζεται συντήρηση. Σήμερα επίσης οριστικοποιούνται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της μεταφοράς νερού στη Δρακοσπηλιά, στο Δήμο Ζαγοράς, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Επίσης, ένα έργο που εξετάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
Την Παρασκευή υπέγραψα ένα νέο πρόγραμμα για αγρότες ύψους 16,5 εκατ. ευρώ. Κάθε ευρώ που πέφτει από ευρωπαϊκά ή εθνικά χρήματα πρέπει να αναμοχλεύεται και να δημιουργεί εθνικό πλούτο”, επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Για την Κίτρινη Αποθήκη
Ο κ. Αγοραστός δεν παρέλειψε στις σημερινές δηλώσεις του, με αφορμή την επίσκεψή του στον Βόλο, να αναφερθεί και στο έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης. “Με μια ειλικρινή, σοβαρή και υπεύθυνη συνεργασία που είχαμε με τον Πρύτανη κ. Πετράκο, ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Κίτρινη Αποθήκη. Θέλω να ευχαριστήσω και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Χαρίση. Εντάχθηκε το έργο αυτό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 10.200.000 ευρώ, με πίστωση για την ώρα ενός εκατομμυρίου. Θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον πολιτικό κόσμο που συνέβαλε στην προσπάθεια”.

Για την επέκταση των Πολυτεχνικών Σχολών του ΠΘ
Ερωτηθείς για τα εμπόδια που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στον διαγωνισμό για την επέκταση των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι “το Πανεπιστήμιο πρέπει να αναπτυχθεί. Έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει έξι κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχουμε δώσει χρήματα για τεχνολογικό εξοπλισμό. Χωρίς κτίρια, αίθουσες, εξοπλισμό και περιβάλλον δεν μπορείς να έχεις Πανεπιστήμιο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό. Οπωσδήποτε πρέπει να αναπτυχθεί το Πανεπιστήμιο. Και λέσχη πρέπει να γίνει και campus, και οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν φοιτητικές εστίες.
Υπήρχαν τα χρήματα για μία εστία στον Βόλο, τα οποία όμως μετά από καθυστερήσεις δεσμεύτηκαν για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με συνεννόηση και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Το βασικό όμως δεν είναι ένα νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο, αλλά ο νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση που αλλάζει και θα δημιουργήσει πρόβλημα στα περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως με τη δυνατότητα που δίνεται στους καθηγητές μετά από λίγα χρόνια να επιλέξουν πανεπιστήμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, και να φύγουν από τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Όπως επίσης και το θέμα των μεταπτυχιακών είναι εξίσου σοβαρό” κατέληξε ο κ. Αγοραστός.



Ζαγορά Πήλιο