Προσαυξημένη αποζημίωση των προϊόντων του Συνεταιρισμού Ζαγοράς από τον ΕΛΓΑ

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-06-11 13:39:59

Από το Γραφείο της βουλευτή Ζέτας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής:

Επανειλημμένη επικοινωνία είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας  κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Δούκα για την έκβαση των αιτημάτων των μελών – παραγωγών του ΑΣ Ζαγοράς, όπως του τέθηκαν, στην τελευταία, μεταξύ τους, συνάντηση στη Ζαγορά, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020. Τα αποτελέσματα, τόσο της συνάντησής της με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 όσο και οι αλλεπάλληλες συνεννοήσεις της  με τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ΕΛΓΑ κ. Ν. Δούκα, ήταν εξαιρετικά θετικά καθώς η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αποφάσισε να προχωρήσει, αμέσως, στην ικανοποίηση ενός, ακόμη, εκ των αιτημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί και τα μέλη του ΑΣ Ζαγοράς, των οποίων η παραγωγή έχει πληγεί από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση, ζήτησαν την καταβολή προσαυξημένων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ κατά 30% για τα βιολογικά τους προϊόντα και για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ καθώς ο κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού το επιτρέπει. Υποχρέωση του συνεταιρισμού και των παραγωγών είναι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα ώστε, κατόπιν συνεννόησης με την κεντρική διοίκηση, να ικανοποιηθεί το νόμιμο αίτημά τους.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε αμέσως τον Πρόεδρο του Α.Σ. ΖΑΓΟΡΙΝ κ. Ι. Κράββαρη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής και αποστολής των απαιτούμενων διαδικασιών – τόσο από τον συνεταιρισμό όσο και από τους παραγωγούς – και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την τήρηση των δεσμεύσεων του κ. Βορίδη αλλά και της Διοίκησης του ΕΛΓΑ. Ευχαρίστησε, δε, θερμά τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Δούκα, του οποίου η επιτόπια παρουσία και ενημέρωση υπήρξε καταλυτική για την ικανοποίηση των παραγωγών.

 



Ζαγορά Πήλιο