Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία – Τα δυο θεωρούνται “ορφανά”

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-20 14:39:11

Πέντε νέα κρούσματα Covid’19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία, εκ των οποίων τα δυο χαρακτηρίζονται «ορφανά». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, από τα τέσσερα νέα κρούσματα, το ένα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος που εκδηλώθηκε στις 18 Αυγούστου και είναι γυναίκα. Το δεύτερο κρούσμα είναι μια 37χρονη που επέστρεψε από διακοπές στη Σκόπελο και τα άλλα δυο θεωρούνται «ορφανά». Από τα «ορφανά» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στην περιοχή της Σκοπέλου και πρόκειται για τουρίστρια 38 ετών από την Αθήνα που παραθερίζει στο νησί, ενώ το άλλο κρούσμα είναι 38χρονος από τον Πλαταμώνα που βρίσκεται στον Βόλο. Αργά το βράδυ, από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βρέθηκε ακόμη ένα δείγμα από τον Βόλο θετικό στον κορωνοϊό.

Συνολικά, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, αφού εκτός από τα 4 της Μαγνησίας, είχαμε:

-Στην περιοχή της Λάρισας: 1 νέο κρούσμα Covid’19.
Πρόκειται για άτομο που επέστρεψε από παραθερισμό και θεωρείται «ορφανό»

-Στην περιοχή της Καρδίτσας: 8 νέα κρούσματα Covid ’19.
Και τα 8 προέρχονται από επαφές με παλιότερα κρούσματα. Τα 4 προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεων και τα 4 από αυτόβουλη προσέλευση στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, 11 άτομα νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και 4 άτομα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της υγείας μιας 85χρονης από τον Αμπελώνα Λάρισας.

 

 



Ζαγορά Πήλιο