39 νέα κρούσματα χθες στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-11-14 06:25:39

Εβδομαδιαία αύξηση 132% στα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει η Μαγνησία. Στις 05/11 ημέρα ανακοίνωσης του λοκντάουν, η Μαγνησία κατέγραφε 77 κρούσματα εβδομαδιαίο μέσο όρο. Στις 12/11 κατέγραφε 178 κρούσματα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από προχθές μέχρι χθες το μεσημέρι, έχουν καταγραφεί στη Μαγνησία 20 κρούσματα κορωνοϊού. Επίσης, 19 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά τη διενέργεια τεστ σε πολίτες. Συνολικά 39 είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στη Μαγνησία.
Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στη Μαγνησία 103 θετικά κρούσματα, ωστόσο ο ΕΟΔΥ δίνει αποτελέσματα με 48 ώρες καθυστέρηση, απ’ ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που συγκεντρώνει και τα μοριακά τεστ από τα ιδιωτικά ιατρεία.
Στα Τρίκαλα καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, στη Λάρισα 76 ενώ προχθές είχαν καταγραφεί 198 και στην Καρδίτσα 25 κρούσματα.
Όλα τα κρούσματα στη Μαγνησία είναι «ορφανά».
Στο Νοσοκομείο του Βόλου αυξάνονται τα κρούσματα στους υγειονομικούς και το λοιπό προσωπικό και έχουν φτάσει τα 24. Στα κρούσματα περιλαμβάνονται πέντε γιατροί και εφτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες στο προσωπικό του Νοσοκομείου (περιλαμβάνονται στα 23 κρούσματα). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένα γιατρός που έχει τεθεί σε καραντίνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ο οποίος επίσης βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ένα ακόμη άτομο από το παραϊτρικό προσωπικό.
Έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου, υπάρχει μεγάλη αναμονή ύποπτων περιστατικών για εξέταση , ενώ πολλοί είναι εμπύρετοι με δείγματα πνευμονίας.
Σε επίπεδο ασθενών, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία διασωληνωμένα, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Βόλου, ηλικίας από 52 έως 76 ετών. Σημειώνεται ότι οι δυο από τους τέσσερις ασθενείς είναι από τη Λάρισα και έχουν διακομισθεί για νοσηλεία στο Αχιλλοπούλειο.
Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται επίσης τέσσερα άτομα ηλικίας από 47 έως 67 ετών.

Στην Α’ COVID (Παθολογική) νοσηλεύονται συνολικά 25 άτομα και στη Β’ COVID (Παθολογική) άλλα είκοσι. Οι ασθενείς με κορωνοϊό στις δυο κλινικές είναι ηλικίας από 9 έως 91 ετών.
Συνολικά, οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» ανέρχονται σε 53 άτομα.
Θετικός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός. Ο κ. Μηνδρινός έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, πρόσφατα ένα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και την περασμένη εβδομάδα ένα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Σε σχολεία, εργοστάσια, Δημόσιο
Κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να «δίνουν» και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Στην Πρωτοβάθμια εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε υπαλλήλους όπως και σε σχολεία.
Συγκεκριμένα, κρούσματα εντοπίστηκαν στο 14ο νηπιαγωγείο Βόλου, στη Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, στο 2θέσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου, στο Β1 του 27ου Δημοτικού Βόλου, στις Β’ και Δ’ τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο Δ1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στη Γ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Επίσης εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και στο προσωπικό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Κένταυροι».
Κρούσματα εντοπίστηκαν στη ΔΕΗ που έκλεισε και θα ανοίξει τη Δευτέρα, στην Πυροσβεστική, στον ΕΦΚΑ, σε δύο εργοστάσια, σε τρεις φούρνους, και τρία κρούσματα στην υπηρεσία τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που έκλεισε. Επίσης ένα κρούσμα καταγράφεται στην Κασσαβέτεια. Στην Κασσαβέτεια σωφρονιστικός υπάλληλος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου υπάρχουν 10 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

 



Ζαγορά Πήλιο