Επίσκεψη του Απ. Παπαδούλη στη Ζαγορά: Η κανοτομία προσελκύει επενδύσεις

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2015-09-11 14:59:06
Επίσκεψη του Απ. Παπαδούλη στη Ζαγορά: Η κανοτομία προσελκύει επενδύσεις

Τη Ζαγορά επισκέφθηκε την Πέμπτη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του ποταμιού κ. Απόστολος Παπαδούλης, μαζί με  κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος,

Ο Απ. Παπαδούλης και το κλιμάκιο στελεχών του Ποταμιού συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Δήμαρχο κ. Π. Κουτσάφτη και τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Κοινό στοιχείο των συζητήσεων οι προσπάθειες των φορέων της περιοχής για την ανάπτυξη, τόσο στον αγροτικό, όσο και στον τουριστικό τομέα.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τα έργα υποδομής (οδοποιία, λιμάνια  κλπ.), τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού δεν υπάρχουν πόροι και σημείωσε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, απαραίτητο για τους Δημότες (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, παιδίατρος), δεν καλύπτονται παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνει  κατά καιρούς από κυβερνήσεις και βουλευτές.

Ο κ. Απ. Παπαδούλης σημείωσε πως στόχος του είναι να βοηθήσει την περιοχή να βρει τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων, ανεξάρτητα από το αν εκλεγεί  ή όχι, βουλευτής.

Ανέφερε, μάλιστα, παραδείγματα ορεινών περιοχών της Ευρώπης, με πολύ λιγότερα φυσικά πλεονεκτήματα από την περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οποίες κατάφεραν, με έξυπνες καινοτόμες ενέργειες, να προσελκύσουν επενδύσεις και να δώσουν άλλη διάσταση στις οικονομίες των περιοχών.

Συζήτηση για την αγροτική παραγωγή, τις εισαγωγές λιπασμάτων, τις εξαγωγές των μήλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περίοδο των capital – controls, έγινε μη τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Ειδικά, οι εκπρόσωποι των παραγωγών ζήτησαν, από τον υποψήφιο του Ποταμιού, πληροφορίες για το νέο ΕΣΠΑ και  τα έργα που θεωρεί επιλέξιμα και παράλληλα ζήτησαν τη βοήθεια του για τη σύνταξη προτάσεων, κάτι που ο κ. Απ. Παπαδούλης υποσχέθηκε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.



Ζαγορά Πήλιο