Πάνω από 30 τα εγκαταλειμμένα οχήματα στο Ανατολικό Πήλιο «Θ»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2015-06-12 11:24:36
Πάνω από 30 τα εγκαταλειμμένα οχήματα στο Ανατολικό Πήλιο «Θ»

Στα 30 ανέρχονται τα εγκαταλειμμένα οχήματα που παραμένουν στους δρόμους και σε διάφορα άλλα σημεία κοινόχρηστων χώρων στο Ανατολικό Πήλιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν μετατραπεί και σε εστίες μόλυνσης.

Από το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για να απομακρυνθούν τα παλιά εγκαταλειμμένα σταθμευμένα οχήματα, τα οποία είναι εστίες μόλυνσης, βρίσκονται σε δύσκολα σημεία στο οδικό δίκτυο, ενώ καταλαμβάνουν και θέσεις πάρκιν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Από το Δήμο έχουν ακολουθηθεί όλες οι σχετικές ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αρχικά τα εγκαταλειμμένα οχήματα στο Δήμο ανέρχονταν στα 80, ενώ πλέον έχουν μειωθεί στα 30. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο. Βέβαια η κρίση όξυνε το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα οχήματα, αφού πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και έτσι τα εγκαταλείπουν.

Μεταξύ των οχημάτων βρίσκονται αγροτικά, Ι.Χ. και άλλα οχήματα. Για ορισμένα οχήματα ο Δήμος έχει ακολουθήσει την οδό της ανακύκλωσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απόστολος Κοντογιώργος τόνισε πως «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου οι δημότες να απομακρύνουν τα οχήματα που έχουν εγκαταλείψει στο δρόμο και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, ώστε αφενός να προστατευθεί το περιβάλλον αφετέρου να μην καταλαμβάνουν θέσεις πάρκιν ή άλλους χώρους. Αρχικά είχαμε εντοπίσει γύρω στα 80 εγκαταλειμμένα οχήματα και απευθύναμε προειδοποίηση στους δημότες να ανταποκριθούν. Τελικά απομακρύνθηκαν γύρω στα 50 οχήματα. Όμως έχουν παραμείνει στο οδικό δίκτυο άλλα 30 οχήματα, τα οποία είναι παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία. Για παράδειγμα στη Ζαγορά είναι αφημένα πλέον γύρω στα δέκα οχήματα, ενώ τα υπόλοιπα 20 βρίσκονται στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Πάντως ως Δήμος εκτός από το να βάλουμε αυτοκόλλητα, τηλεφωνήσαμε και στους κατόχους των οχημάτων για να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους».

Για την απομάκρυνση και περισυλλογή των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία. Ειδικότερα υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

Το όχημα, εφόσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο οδηγούνται προς ανακύκλωση.



Ζαγορά Πήλιο