Κλείνει το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, το μοναδικό στη Ν. Αγχίαλο

Όλα τα νέα
myvolos.net
2017-09-09 09:41:13

Συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού και υποκαστημάτων η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με τη δέσμευση των τραπεζών έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς καλείται να μειώσει τον αριθμό των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, με μέγιστο αριθμό τα 650 μέχρι τις 31.12.2017 από 778 στο εννεάμηνο εφέτος και να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των υπαλλήλων έναντι της αρχικής δέσμευσης για μέγιστο αριθμό τους 15.350.

Σημειώνεται ότι η μείωση καταστημάτων και προσωπικού θα συνδυαστεί μέχρι το 2020 (στρατηγικό πλάνο «Agenda 2020») με μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας. Στόχος μέχρι τα τέλη του 2018 είναι να μεταπτωθούν σε εναλλακτικά δίκτυα (ΑΤΜ, online, e – branch), ανά έτος, τουλάχιστον 35 εκατομμύρια συναλλαγές που σήμερα εξυπηρετούνται από το ταμείο.

Στη Μαγνησία, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Ιωλκού (πάνω από Γ. Δήμου), σειρά έχει το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Ν. Αγχίαλο ενώ υπενθυμίζεται ότι στη Ζαγορά έχουν μειωθεί από πέντε σε τρεις οι ημέρες λειτουργίας του.

Με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο της Πειραιώς στη Ν. Αγχίαλο, η Δημοτική σύμβουλος Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή η οποία κατάγεται και ζει στη Ν. Αγχίαλο, αναφέρει στο fb:

Μεγάλο πλήγμα για τη Ν.Αγχίαλο : 3 Νοεμβρίου 2017 κλείνει το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς , η μοναδική τράπεζα της πόλης μας . Χιλιάδες δημότες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε τραπεζικό κατάστημα και θα πρέπει να μετακινούνται σε γειτονικές πόλεις . Ως δημοτική σύμβουλος θα προσπαθήσω να ανατρέψω αυτή την απόφαση και ζητώ την συμπαράσταση όλων των Αγχιαλιτών !

 



Ζαγορά Πήλιο