Μεγάλη ζήτηση για πράσινη ελιά Πηλίου – 500 τόνοι παραγγελίες από εμπόρους εξωτερικού 

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-09-09 11:10:36
Μεγάλη ζήτηση για πράσινη ελιά Πηλίου – 500 τόνοι παραγγελίες από εμπόρους εξωτερικού 

Μεγάλο είναι το εξαγωγικό ενδιαφέρον από εμπόρους ευρωπαϊκών χωρών και του Ισραήλ για πράσινες ελιές, καθώς ήδη οι παραγγελίες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων αγγίζουν τους 500 τόνους. Η συγκομιδή από τους παραγωγούς αναμένεται να αρχίσει σε 10 περίπου ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι η τελική τιμή πώλησης θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα. Από την πλευρά του ο Α.Σ. Πηλίου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι η παραλαβή πράσινων ελαιών θα αρχίσει από μεθαύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή παραγωγή πράσινης ελιάς στην περιοχή του Πηλίου αναμένεται πως θα είναι ιδιαίτερα ποιοτική, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Πηλίου Γ. Διανελλάκη «σε αυτό συνετέλεσαν οι ευεργετικές βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσβολή του καρπού από δάκο και πυρηνοτρήτη».
Ο Α.Σ. Πηλίου έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με εμπόρους από Ιταλία, Αυστρία, βαλκανικές χώρες και Ισραήλ για την παράδοση 350 τόνων πράσινων ελαιών, καθώς και 150 τόνων βιολογικής καλλιέργειας.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκομιστούν αυτές οι ποσότητες στην περιοχή του Πηλίου και για την κάλυψη των παραγγελιών, θα προχωρήσουμε σε συμφωνίες για την προμήθεια πράσινων ελαιών από τις περιοχές της Καβάλας και Χαλκιδικής» επισήμανε ο κ. Διανελλάκης.
Ο ίδιος, προσέθεσε ότι «οι τιμές για τους παραγωγούς πράσινης ελιάς θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και θα καταβάλλεται προκαταβολή έως 50% περίπου», ενώ τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του Α.Σ. Πηλίου- Β. Σποράδων θα τους ενημερώσουν για τις ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται φέτος στην εμπορία του προϊόντος.

Ανακοίνωση Α.Σ. Πηλίου-Βορείων Σποράδων
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου κάνει γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς, μέλη και μη μέλη, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στην έδρα του παραλαβή ελαιών (Πράσινες Πηλίου – Χαλκιδικής) εσοδείας 2017-2018. Η παραλαβή των ελαιών θα γίνεται καθημερινά από Δεύτερα μέχρι και Παρασκευή κατά τις πρωινές ώρες, από 07:00 π.μ. μέχρι 10:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στα Άνω Λεχώνια. Για το αν θα γίνει παραλαβή το Σάββατο, οι παραγωγοί θα ενημερωθούν από το εργοστάσιο κατά την παράδοση των ελαιών. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τις ποσότητες των ελαιών που θα παραδίδονται, καθώς επίσης και για τους τεμαχισμούς, αρκεί η ποιότητα της ελιάς να είναι άριστη. Οι τιμές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες καθώς επίσης και ο τρόπος πληρωμής. Για βιολογικές πράσινες ελιές θα υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση για το πότε ξεκινάει η παραλαβή, ο καθορισμός τιμών και ο τρόπος πληρωμής κ.λπ. Τηλέφωνα επικοινωνίας για παράδοση ελαιών: Συνεταιρισμού 24280-93572, Δημ. Κασσαβέτης 6977889400, Αν. Ψοφογιώργος 6977608780.

 



Ζαγορά Πήλιο