Οι Ισραηλινοί επενδύουν στο Ανατολικό Πήλιο – Κατασκευάζουν 20 περίπου οικοδομές μεταξύ Ζαγοράς – Πουρίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-10-24 13:07:03
Οι Ισραηλινοί επενδύουν στο Ανατολικό Πήλιο – Κατασκευάζουν 20 περίπου οικοδομές μεταξύ Ζαγοράς – Πουρίου

Πάνω από 20 οικοδομές κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην περιοχή μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου. Η παρατηρούμενη δραστηριότητα, σε μια γενικά νεκρή περίοδο που διατηρείται εδώ και τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια στην Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στην επενδυτική διάθεση που δείχνουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι προφανώς δεν αρκούνται στο να απολαμβάνουν μόνο τις διακοπές τους στις πανέμορφες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, αλλά κάνουν ευρύτερες σκέψεις για την περιοχή.
Και αυτές οι σκέψεις εστιάζουν κυρίως στο πώς θα αγοράσουν κάποια οικόπεδα ή σπίτια και πώς θα κατασκευάσουν κάποια οικία, προκειμένου είτε να έρχονται οι ίδιοι στο Πήλιο και να περνούν όμορφα είτε να τις ενοικιάζουν σε ξένους τουρίστες.

Και, όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, οι Ισραηλινοί δεν μένουν μόνο στα λόγια, αλλά προχωρούν και στις πράξεις.
Μάλιστα η περιοχή ενδιαφέροντός τους είναι μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου.
«Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν 20 οικοδομές οι οποίες ανεγείρονται στην περιοχή μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου από Ισραηλινούς που θέλουν να κατασκευάσουν σπίτια» τόνισε ο πρόεδρος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής κ. Απόστολος Σουλδάτος και πρόσθεσε πως «εκτός από την ανέγερση σπιτιών ή άλλων συγκροτημάτων από εξοχικές κατοικίες οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για την αγορά οικοπέδων και σπιτιών. Γενικότερα δείχνουν μια έντονη επενδυτική διάθεση, στοιχείο της αγάπης τους για την περιοχή μας την οποία χρόνο με το χρόνο ανακαλύπτουν».

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος έχει δεχτεί πρόταση από τους Ισραηλινούς για την παραχώρηση ενός αρχοντικού για την αξιοποίησή του από πλευράς τους.
Επίσης το ενδιαφέρον των Ισραηλινών στρέφεται ακόμη και στην αγορά κάποιων τουριστικών επιχειρήσεων.
Μέχρι και αυτή την περίοδο οι παραλιακές περιοχές του Ανατολικού Πηλίου έχουν ακόμη τουρίστες και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους Ισραηλινούς που γι’ αυτούς είναι η αρχή του νέου έτους και κάνουν τις διακοπές τους. Κάτι δηλαδή σαν τον Αύγουστο των Ελλήνων.

«Εκτιμούμε πως σε σχέση με πέρυσι οι Ισραηλινοί τουρίστες στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί μέχρι και 100%. Και αυτό οφείλεται στην αεροπορική σύνδεση που υπήρξε Ισραήλ και Μαγνησίας. Έτσι μολονότι διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η περιοχή μας έχει ακόμη ξένους που καταναλώνουν και τονώνουν την αγορά» επισήμανε ο κ. Σουλδάτος.
Μάλιστα οι Ισραηλινοί μέχρι και πριν μερικές ημέρες στο Ανατολικό Πήλιο υπολογίζονταν σε πάνω από 500 άτομα οι οποίοι απολάμβαναν το πανέμορφο φυσικό τοπίο του Πηλίου και τα όμορφα χωριά του.
Στο μεταξύ ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου σχεδιάζει πλέον τα επόμενα βήματά του για τη συμμετοχή του στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις οι οποίοι θα ξεκινήσουν, ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη έλευση τουριστών και το ερχόμενο καλοκαίρι.

 



Ζαγορά Πήλιο