Πανελλήνιες διοργανώσεις χιονοδρομίας στο Πήλιο – Οι αρμόδιοι φορείς υπέδειξαν τους υπονομευτές του Χιονοδρομικού

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-01-05 12:18:48
Πανελλήνιες διοργανώσεις χιονοδρομίας στο Πήλιο – Οι αρμόδιοι φορείς υπέδειξαν τους υπονομευτές του Χιονοδρομικού

«Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δεν είναι καφενείο και δεν το πληρώνουμε ρεφενέ», διαμήνυσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, καλώντας όλους όσοι δεν εμπλέκονται με τη λειτουργία του, να πάψουν να μιλούν περί καταλληλότητας ή μη. «Δηλώσεις εντυπωσιασμού περί μη καταλληλότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν μας τρομάζουν, ούτε φοβόμαστε αυτούς που καταγγέλλουν έμμεσα ή άμεσα τη λειτουργία του», ξεκαθάρισε η κ. Κολυνδρίνη, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής Βόλου, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Κενταύρων Όρος» Γιώργος Κίτσιος κατήγγειλε ευθέως τον Αχ. Μπέο ως υπονομευτή, επικαλούμενος δηλώσεις του τελευταίου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο αντιπρόεδρος Γ. Κίτσιος και ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου Γιώργος Καλτσογιάννης, για να ανακοινώσουν τη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.
Συγκεκριμένα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα φιλοξενηθούν το τριήμερο 6, 7 και 8 Ιανουαρίου οι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας, που γεννήθηκαν το 1999 και το 2000, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δυο αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου. Οι διακριθέντες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

«Αυτοί που πληρώνουν έχουν και το δικαίωμα να μιλάνε»
Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε σήμερα ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου λειτουργεί απρόσκοπτα παρά τους ανασχετικούς μηχανισμούς που κάποιοι του επιφυλάσσουν και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια καλύπτει τα έξοδα για πιστοποιήσεις, συντηρήσεις και τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίοι επρόκειτο να διεξαχθούν στη Βασιλίτσα, αλλά τελικώς επικράτησε το Πήλιο λόγω αρτιότητας χιονιού και καταλληλότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Με αυτή την αφορμή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας προχώρησε σε καθησυχαστικές δηλώσεις σχετικά με τον επικείμενο χιονιά, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες που πρόκειται να επικρατήσουν δεν θα πρέπει να προκαλούν τρόμο και να ακυρώνονται κρατήσεις. Ο Νομός, είπε η κ. Κολυνδρίνη, είναι έτοιμος να δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί και όλα τα χωριά προσπελάσιμα.
Στο σημείο αυτό η Δωροθέα Κολυνδρίνη άφησε σαφείς αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Βόλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Χιονοδρομικό θα εξακολουθήσει να λειτουργεί γιατί πιστεύουμε όλοι στη σπουδαιότητά του και ανώνυμες καταγγελίες για τη λειτουργία του, παραφωνίες και δηλώσεις εντυπωσιασμού, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Αυτοί που πληρώνουν έχουν και το δικαίωμα να μιλάνε. Μόνο αυτοί. Οι υπόλοιποι να ασχοληθούν με τα του οίκου τους».

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει μάχη και οι Ομοσπονδίες μας εμπιστεύονται»
Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλτσογιάννης υπογράμμισε με τη σειρά του τη σπουδαιότητας των πανελλήνιων αγώνων χιονοδρομίας που θα φιλοξενηθούν το επόμενο τριήμερο, τονίζοντας ότι αποτελούν κριτήριο για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Χιονοδρομίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε δυο ακόμη σημαντικές διοργανώσεις: Το Κύπελλο Παίδων Κορασίδων στις 28 και 29 Ιανουαρίου και τους Πανελλήνιους Αγώνες τον ερχόμενο Μάρτιο. «Αυτές οι διοργανώσεις», όπως είπε, «και οι επιλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας πιστοποιούν τη σπουδαιότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει μάχη και οι Ομοσπονδίες μας εμπιστεύονται».
Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε ότι στους προσεχείς αγώνες 20 αθλητές θα αγωνιστούν στην τεχνική κατάβαση και στην γιγαντιαία, στη μαύρη πίστα Πανοράματος, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν δοθεί 2 μηχανήματα χιονόστρωσης για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

«Η λειτουργία του Χιονοδρομικού είναι έντιμη και διαυγής»
Επανερχόμενη στις αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Βόλου η Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι «αυτό που αποτελεί ειδοποιό διαφορά και κάνει τις πόλεις να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, δεν είναι ούτε ο στολισμός ούτε ο ουρανός, αλλά οι υποδομές. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Μαγνησία. Η λειτουργία του, κατά τη διάρκεια των γιορτών, έδωσε πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ συνέβαλε γενικότερα στην οικονομική κινητικότητα, αφού δούλεψαν και άλλοι επαγγελματίες (ταξί, λεωφορεία κ.λ.π.). Επομένως, δηλώσεις εντυπωσιασμού περί μη καταλληλότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν μας φοβίζουν, ούτε φοβόμαστε αυτούς που καταγγέλλουν έμμεσα ή άμεσα τη λειτουργία του. Η λειτουργία του Χιονοδρομικού είναι έντιμη και διαυγής. Παραλάβαμε τεράστια βαρίδια και πελώρια έξοδα».
Στο σημείο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας αποκάλυψε ότι κλήθηκε ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» κ. Ιγγλέσης στον Εισαγγελέας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την καταλληλότητα του Χιονοδρομικού μετά από καταγγελία, ενώ συνελήφθη και ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το Καταφύγιο. «Αυτοί που δημιουργούν τη σκόνη, να μη μιλάνε για θέματα που δεν τους αφορούν. Το Χιονοδρομικό δεν είναι καφενείο και δεν το πληρώνουμε ρεφενέ», διαμήνυσε η κ. Κολυνδρίνη.
Σε ερώτηση προς τον κ. Ιγγλέση σχετικά με το πρόσωπο που υπονομεύει τη λειτουργία του Χιονοδρομικού και προχωρά σε καταγγελίες, έσπευσε να απαντήσει ο αντιπρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γιώργος Κίτσιος λέγοντας: Ο Μπέος είπε σε συνέντευξή του στην Θεσσαλία TV «εγώ δεν κρύβομαι, εγώ έκανα καταγγελία για το Χιονοδρομικό».



Ζαγορά Πήλιο