Ποινή κάθειρξης 16 χρόνων για διακίνηση ναρκωτικών σε 27χρονο που διαμένει στο Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-11-17 09:44:08
Ποινή κάθειρξης 16 χρόνων για διακίνηση ναρκωτικών σε 27χρονο που διαμένει στο Πήλιο

Ποινή κάθειρξης 16 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κοζάνης σε έναν 27χρονο Αλβανό υπήκοο, που διαμένει σε περιοχή του Πηλίου, καθώς τον έκρινε ένοχο για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ο 27χρονος, που παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο, είχε συλληφθεί στις 26 Φεβρουαρίου φέτος έξω από την Καστοριά, σε έλεγχο της Αστυνομίας, να μεταφέρει με το ΙΧ του επιβατικό αυτοκίνητο 4 περίπου 3 κιλά χασίς. Τα ναρκωτικά τα προόριζε για τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα είχε εισάγει από την πατρίδα του την Αλβανία.
Συγκεκριμένα ο 27χρονος είχε συλληφθεί να μεταφέρει 42 κιλά και 970 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας επιχείρησαν να ελέγξουν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου Αλβανού που διαμένει σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το όχημα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, ενώ ο οδηγός το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ο 27χρονος οδηγός του οχήματος εντοπίσθηκε άμεσα και συνελήφθη. Εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν τριάντα επτά πλαστικές συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 42 κιλών και 970 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν εκτός από τα ναρκωτικά, το ΙΧ και τρεις κάρτες SIM κινητού τηλεφώνου.

 



Ζαγορά Πήλιο