Συνέχεια Δήμου Χίου με νέα ασφαλιστικά μέτρα για hotspot ΒΙΑΛ- έχασε τα πρώτα!

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-20 09:58:05

Απέρριψε το Ειρηνοδικείο Χίου την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το χώρο της ΒΙΑΛ και με αίτημα να σταματήσουν οι εργασίες και η είσοδος οικίσκων και κοντεϊνερ εντός του ακινήτου· κρίνοντάς την αβάσιμη.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν εκδικαστεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εσπευσμένα από την αρχική ημερομηνία της 16ης Ιανουαρίου, και σήμερα το πρωί εκδόθηκε η σχετική απόφαση.
Μετά την ψυχρολουσία από την απόφαση, η αντίδραση από πλευράς Δήμου Χίου ήταν άμεση, με έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Σε αυτήν ελήφθη η απόφαση για κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων αυτή τη φορά στο Πρωτοδικείο Χίου, όπου τίθεται το θέμα της αύξησης των προσφύγων- μεταναστών στον καταυλισμό.

Σήμερα μεσημέρι Τετάρτης, 20/12/17, αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα για προσωρινή διαταγή απαγόρευσης εργασιών, σε μια προσπάθεια του Δήμου Χίου να μην επιτρέψει να μετακινηθούν 50 κοντέϊνερ· από γειτονικό στο hotspot της ΒΙΑΛ ανενεργό στρατόπεδο και να αντικαταστήσουν μέρος των σκηνών που έχουν στηθεί περιμετρικά του στεγασμένου χώρου της ΒΙΑΛ.

Για αυτή την αντικατάσταση, το Ειρηνοδικείο Χίου τονίζει πάντως στην απόφασή του (που είναι υπέρ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής) ότι «στη  σύμβαση (μεταξύ Δήμου Χίου και υπουργείου) δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα φιλοξενηθούν εντός του χώρου. Η τοποθέτηση δε των οικίσκων / κοντέινερ… μπορούν να συμβάλλουν στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων που φιλοξενούνται στο χώρο και να βελτιώσουν τις άθλιες συνθήκες που όπως ισχυρίζεται ο αιτών επικρατούν» .
Το σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου, έφερε το Δήμο Χίου να επιλέγει τη συνέχιση της διακστικής σύγκρουσης με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως σημειώνεται στην απόφαση «το παρόν Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα μόνο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων νομής ήτοι για ζητήματα που άπτονται της ιδιοκτησίας και όχι για τη ρύθμιση προσωρινά της κατάστασης, για την οποία αρμόδιο είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο»…
Εκεί που τελικά κατέθεσε τα νέα ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Χίου, που έφτασε στο σημείο να πραγματοποιήσει τη συνεδράιση της Οικονομικής Επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών, για να μην γίνει γνωστή η τακτική που θα…. ακολουθούσε λίγη ώρα αργότερα με τα νέα ασφαλιστικά μέτρα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω



Ζαγορά Πήλιο