Χριστουγεννιάτικο στρούντελ με μήλο και πετιμέζι

Όλα τα νέα
zagorin.gr
2017-12-21 15:28:32

Υλικά:

  • 1 πακέτο αφολιάτα

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό μήλα Ζαγορίν
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας Πετιμέζι Ζαγορίν
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150 γρ. σταφίδα
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:

  • άχνη ζάχαρη
  • 1 βαζάκι Πετιμέζι Ζαγορίν για το καραμέλωμα

Ετοιμασία:

Σε ένα μπολάκι βάζουμε χυμό μήλου ή πορτοκαλιού μαζί με το κονιάκ και αφήνουμε τις σταφίδες μέσα για να μαλακώσουν και να πάρουν άρωμα.

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σοτάρουμε τη φρυγανιά.

Στο μπολ με τα μήλα προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε ελαφρά προσέχοντας να μη θρυμματίσουμε τα μήλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη σοταρισμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε πάλι.

Σε ένα ταψί ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο. Κλείνουμε τη σφολιάτα.

Ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για το γαρνίρισμα:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πετιμέζι και λίγο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με την άχνη και περιχύνουμε με το καραμελωμένο πετιμέζι.


  • Συνταγή: Ηλίας Αντωνιάδης
  • Δείτε τη συνταγή σε βίντεο στο emvolos.gr

The post Χριστουγεννιάτικο στρούντελ με μήλο και σταφίδες appeared first on ΖΑΓΟΡΙΝ.



Ζαγορά Πήλιο