Σε λευκό κλοιό χιονιού το Πήλιο και ο Αλμυρός

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2017-12-22 16:16:44

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται από τις 5 το απόγευμα το Πήλιο και η περιοχή του Αλμυρού όπου χιονίζει και το έστρωσε και στα πεδινά, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιόνια και αύριο Σάββατο. Η κυκλοφορία στα ορεινά του Πηλίου είναι αυξημένη και γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς επικρατεί παγωνιά.

Στην περιοχή του Αλμυρού χιονίζει ακατάπαυστα από το απόγευμα, κάτι που έχει αποτέλεσμα να το έχει στρώσει στα πεδινά, όπως στη θέση «Σταυρός» πριν τον Πτελεό, όπου προσωρινά ακινητοποιήθηκε λεωφορείο των ΚΤΕΛ, ενώ χιόνιζε στην πόλη του Αλμυρού και στα ορεινά χωριά, που για να πάει κάποιος χρειαζόταν αλυσίδες. Το ύψος του χιονιού στην Ανάβρα έφτασε στα 30 εκατοστά.
Στο Πήλιο άρχισε να χιονίζει λίγο προς τις 5 από την Ανακασιά μέχρι και το «Δέλτα» Νεοχωρίου και μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου το χιόνι έχει στρωθεί, ενώ στα Χάνια υπάρχει χιόνι σε ύψος 30 εκατοστών και η χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα.
Ο θερμόμετρο στα Χάνια Πηλίου έδειχνε αργά το απόγευμα -2 β. Κελσίου.
Στην περιοχή Κεραμιδίου – Βενέτου, επίσης πέφτει χιόνι, αλλά τα φαινόμενα είναι πιο ήπια και το έχει στρώσει σε ύψος 10 εκατοστών.

Στην πόλη του Βόλου άρχισε να χιονίζει σποραδικά από το απόγευμα και επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι δρόμοι στα ορεινά της Μαγνησίας είναι ανοιχτοί, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, κυρίως εξαιτίας του πάγου, ενώ στην περιοχή Αλμυρού επιχειρούν οκτώ εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, ενώ στο Πήλιο βρίσκονται άλλα 12 μηχανήματα, που πασχίζουν για να μην κλείσει ο δρόμος, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω των ημερών.



Ζαγορά Πήλιο