Πειθαρχική έρευνα για την επίθεση στον Νίκο Μαζιώτη

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-22 15:21:12

Επίθεση μέσα στο κελί του από άλλους κρατούμενους φέρεται να δέχθηκε ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την καταγγελία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση έγινε από περίπου 10 κρατούμενους εκ των οποίων δύο με τρεις ήταν περισσότερο ενεργοί, όπως αναφέρεται.

Ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ίδια καταγγελία δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά καθώς και μια μαχαιριά στην κοιλιά. Μετά την επίθεση ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου των φυλακών. Στο κείμενο της καταγγελίας υποστηρίζεται ότι σώθηκε μετά από παρέμβαση Τούρκων και Κούρδων κρατουμένων.

Υπάρχει ακόμη ένα κείμενο, αυτό των Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα στο οποίο υποστηρίζουν ότι κάποιος από την υπηρεσία των φυλακών τους είχε πει ότι «μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη» κατηγορώντας ευθέως ως ηθικούς αυτουργούς του Πυρήνες της Φωτιάς.

Η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης όπου ο γ.γ. αντι-εγκληματικής πολιτικής, Σπύρος Φυτράκης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και οι συνθήκες υπό τις οποίες ο κρατούμενος δέχθηκε επίθεση.

Ο Νίκος Μαζιώτης εδώ και 36 μέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Αναφορικά με την πληροφορία ότι δέχθηκε μαχαιριά, είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Οι αρχές θα ερευνήσουν την υπόθεση προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και τυχόν παραλείψεις από πλευράς των αρμόδιων οργάνων.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης



Ζαγορά Πήλιο