Προβλήματα σε οδικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω καιρού

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-23 10:59:57

Mεγάλα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο δημιούργησαν οι χθεσινές χιονοπτώσεις, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται απόψε στην κεντρική και ανατολική χώρα.

Η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου χθες Παρασκευή είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες οχήματα δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων, έχει αποκατασταθεί, ενώ επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών. Ωστόσο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε περιοχές του ορεινού κυρίως δικτύου σε Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Αρκαδία, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο πολλών νομών σε Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Πάτρα και την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν εξαμελή οικογένεια που βρίσκεται αποκλεισμένη, λόγω του χιονιού, μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Τσαπουρνιά, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από και προς τα Καλάβρυτα, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.

Πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σώος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στα ορεινά της Φθιώτιδας, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε η σήραγγα «Παναγοπούλα» στην Ιόνια Οδό.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει, λόγω χιονιού, η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου, καθώς και η λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η περιφερειακή Πεντέλης- Μάκρης από την Ανατολή έως τον Διόνυσο. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Προβλήματα έχουμε και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, καθώς εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Δήλος» για Κυκλάδες. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ζαγορά Πήλιο