Συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων για την αργία της 2 Ιανουαρίου

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-29 14:33:39

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις και οι κινητοποιήσεις που έχουν σαν πεδίο εξέλιξής τους τα εργασιακά του κλάδου των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και ευρύτερα ρυθμίσεις για εργασία σε αργίες, Κυριακές και νύχτες.

Με πλαίσιο ενάντια στις εργασιακές αλλαγές (ελαστικοποίηση των ωραρίων, λευκές νύχτες, black friday, δουλειά την Κυριακή, επιβολή 6μερων ατομικών συμβάσεων κλπ), το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια», καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 10πμ στα FACTORY OUTLET (Πειραιώς 76, Ρέντης).

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η συγκέντρωση γίνεται για να αντιμετωπίσει: «την εργοδοτική απόπειρα να καταργηθούν οι αργίες των εργαζομένων στα MC
ARTHUR GLENN, FACTORY OUTLET, PUBLIC (26/12, 2/1), ανοίγουν την όρεξη
των αφεντικών για την επιβολή τους συνολικά στον κόσμο της εργασίας».

 

Mε ανακοίνωσή της η κίνηση «Ορθοστασία/orthostasia εργαζόμενοι/ες στο κλάδο του εμπορίου», καλεί στις 2 Ιανουαρίου συγκέντρωση στις 10πμ έξω από το κατάστημα FACTORY OUTLET (Πειραιώς 76, Ρέντης).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο του εμπορίου, τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία του εμπορίου, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες/συνελεύσεις του κοινωνικού-ταξικού κινήματος να στηρίξουν έμπρακτα την εργατική συγκέντρωση έξω από το Factory Outlet ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να κλέψει άλλη μια αργία από τους εργαζόμενους του κλάδου. Να υπερασπιστούν τις εργασιακές κατακτήσεις και συμφέροντα, να συμβάλλουν στον αγώνα ενάντια στα ελαστικά ωράρια, την κατάργηση των αργιών, την τρομοκρατία των εργοδοτών.

Tο 2017 ήταν η πιο σκληρή χρονιά για τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους εδώ και δεκαετίες. Στριμωγμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα των μαζικών απολύσεων, των ελαστικών ωραρίων και των ντροπιαστικών 6μερων συμβάσεων, και την Χάρυβδη των 32 εργάσιμων Κυριακών τον χρόνο, των Λευκών νυχτών και των Μαύρων Παρασκευών, μετράμε μια σειρά κατακτήσεων και δικαιωμάτων να χάνονται στον Καιάδα της εργασιακής υποτίμησης όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως κλάδου.

Ειδικότερα, την εορταστική περίοδο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, η εντατικοποίηση
στους χώρους δουλειάς «τσάκισε κόκκαλα»: εργάσιμη Κυριακή στις 5/11,
προετοιμασία για την άθλια Βlack Friday στις 24/11, εορταστικό ωράριο όλον τον Δεκέμβρη, 3 απανωτές εργάσιμες Κυριακές στις 17,24,31/ 12…Και με τόσες ώρες και μέρες δουλειάς παραπάνω, κάθε άλλο παρά πλουσιότεροι γίναμε. Αντίθετα, εξοντωθήκαμε χάνοντας ρεπό, αργίες, δικαιώματα και χρόνο ξεκούρασης ενώ οι εργοδότες μας κέρδισαν ακόμα περισσότερο σε χρήμα και κέρδη».

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο