Διευρυμένο μαθητικό συμβούλιο Λυκείων από τη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-01-04 10:46:28
Διευρυμένο μαθητικό συμβούλιο Λυκείων από τη Μαγνησία

Στις 19 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνει τον λόγο στους μαθητές των Λυκείων όλου του Νομού και σε ένα διευρυμένο μαθητικό συμβούλιο στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα κληθούν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού να ακούσουν, να καταγράψουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές.
«Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές» θα είναι το μήνυμα της συνάντησης.
Προβλήματα που θα «περάσουν» τα προαύλια και τις καγκελόπορτες των σχολείων όπου τρεις εκπρόσωποι από κάθε μαθητικό συμβούλιο με συνοδούς δασκάλους και γονείς θα παρουσιάσουν αφενός τον «οδικό χάρτη» που θα ήθελαν να ακολουθήσει η εκπαίδευση και αφετέρου τα προβλήματα του κάθε σχολείου.

Είναι το πρώτο μαθητικό συμβούλιο Νομού που διοργανώνεται στη χώρα.
Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης τόνισε πως 90 μαθητές με γονείς και εκπαιδευτικούς θα τροφοδοτήσουν έναν διάλογο που θα αντανακλά όχι μόνο τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους, αλλά και τις βασικές λεωφόρους που πρέπει να βαδίσει η εκπαίδευση. Θα πρέπει να εκληφθεί αυτό το συμβούλιο ως μήνυμα για χάραξη πολιτικής από τους βουλευτές και τους δημάρχους αλλά και άλλους εκπροσώπους φορέων που θα κληθούν.
Το αίτημα για το διευρυμένο μαθητικό συμβούλιο κατατέθηκε πέρσι από το 4ο Λύκειο.



Ζαγορά Πήλιο