«Νοιάζομαι και Δρω» σε εννιά σχολεία της Μαγνησίας

e-thessalia.gr
2018-01-12 10:56:22
«Νοιάζομαι και Δρω» σε εννιά σχολεία της Μαγνησίας

Εννιά σχολεία της Μαγνησίας συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» που στοχεύει στην εθελοντική ενεργοποίηση των μαθητών σε διάφορα ζητήματα της κοινωνίας. Χθες στον όγδοο όροφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα παρουσία πολλών εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών που ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για φέτος και παρουσίασαν τις δράσεις τους.

Η συντονίστρια-επιμορφώτρια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στον νομό Μαγνησίας καθηγήτρια μαθηματικών κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου ανέφερε πως το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ευρύτερης ενεργοποίησης των μαθητών, ενώ υποστηρίζεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» που είχε και την ιδέα για τη δημιουργία, ενώ με δική του προτροπή το ίδρυμα Λαμπράκη υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Επίσης υπάρχει και η έγκριση του υπουργείου παιδείας».

Στο πλαίσιο της στήριξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών διανέμεται έντυπο υλικό, ενώ υφίσταται και διαδικτυακή πλατφόρμα με πλούσιο υλικό με φωτογραφίες, παρουσιάσεις και δραστηριότητες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν φέτος είναι εννιά, ενώ πέρυσι ήταν τέσσερα. Όπως επισήμανε η κ. Δημητρακοπούλου τα συμμετέχοντα σχολεία φέτος είναι τα 1ο, 3ο,4ο Γυμνάσιο Βόλου, το 7ο ΓΕΛ Βόλου, το παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου των Φυλακών, το παράρτημα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο Κατάστημα Κράτησης Κασσαβετείας, το 30ο Δημοτικό Βόλου, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν δράσεις που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως η στήριξη του Γηροκομείου από το 9ο Δημοτικό Βόλου, η συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, αλλά και η δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού από το Γυμνάσιο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων σε συνεργασία με άλλα σχολεία.

Μέσα από το πρόγραμμα καθηγητές και μαθητές συζητούν για τις αξίες του εθελοντισμού και ενεργοποιούνται σε διάφορες δράσεις.

Εκτιμάται ότι φέτος τουλάχιστον 400 μαθητές συμμετέχουν στα προγράμματα του «Νοιάζομαι και Δρω».

Τα σχολεία έρχονται σε μια ουσιαστική αλληλεπίδραση με τους φορείς, τους συλλόγους, τα ιδρύματα που συνεργάζονται και θέλουν να βοηθήσουν. Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται 4.000 μαθητές.