Αντιδράσεις αρτοποιών της Μαγνησίας σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

e-thessalia.gr
2018-01-12 10:43:05
Αντιδράσεις αρτοποιών της Μαγνησλιας σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Αλλαγές στα κριτήρια που ορίζουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα πρέπει να έχει ένα αρτοποιείο για να αδειοδοτηθεί φέρνουν διατάξεις του υπουργείου Οικονομίας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.
Με τις διατάξεις αυτές, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως τα μικρά αρτοποιεία, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην περιφέρεια, μειώνοντας τα τετραγωνικά που απαιτούνται για την αδειοδότησή τους και καταργώντας την ύπαρξη διαφορετικών χώρων εντός του καταστήματος για κάθε δραστηριότητα και μάλιστα συγκεκριμένων τετραγωνικών.
Ο κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας, τόνισε ότι όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο και όπως είναι αυτούσιο μέχρι σήμερα, πρόκειται για μια φωτογραφική διάταξη, η οποία έχει σκοπό ουσιαστικά, με την απελευθέρωση των τετραγωνικών μέτρων για ένα αρτοποιείο, το άνοιγμα της αγοράς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως είναι κατατεθειμένο το πολυνομοσχέδιο έως σήμερα και με αυτά που γνωρίζουμε, θα φτάσουμε στο σημείο κάθε γωνιά να έχει και ένα αρτοποιείο».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας επισήμανε πως με τη νέα μορφή που θα πάρουν τα αρτοποιεία στη χώρα θα ζημιωθεί ο καταναλωτής, αφού πλέον θα υπάρχουν αρτοποιεία που θα χρησιμοποιούν κατεψυγμένη ζύμη, αγνώστου «μητρότητας και πατρότητας», χωρίς θρεπτική αξία για το καταναλωτικό κοινό.
«Με τα όρια που τίθενται πού θα χωρέσουν να μπουν ο φούρνος, το ζυμωτήριο, το πρατήριο κ.ά.;» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη έχει αρχίσει μια επαφή με άλλα σωματεία αρτοποιών άλλων περιοχών για συντονισμό ώστε να αρχίσουν οι δράσεις.