Βραβεύσεις 21 αριστούχων από τη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-01-13 09:12:12
Βραβεύσεις 21 αριστούχων από τη Μαγνησία

Στους 94 από τους οποίους οι 21 από τη Μαγνησία ανήλθαν οι πρώτοι αριστούχοι υποψήφιοι του κάθε Λυκείου της κεντρικής Ελλάδας στις πανελλαδικές εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν χθες από την Eurobank. Έλαβαν και χρηματικό έπαθλο των 800 ευρώ ο καθένας στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Ο χώρος του ξενοδοχείου Ξενία γέμισε από γονείς και υποψηφίους που ήρθαν από διάφορα μέρη για να συμμετάσχουν στην τελετή βράβευσης.

Η απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου Βασιλική Οικονόμου με 19.369 ήταν πέρυσι η πρώτη των πρώτων στη Μαγνησία. Φοιτήτρια στη Νομική Θεσσαλονίκης πλέον ανέφερε πως «μου αρέσουν πολύ τα μαθήματα στη Σχολή και χαίρομαι που οι καθηγητές ασχολούνται πολύ με το αντικείμενο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Τράπεζας με το πρόγραμμα βράβευσης δήλωσε πως «είναι μια πολύ καλή κίνηση. Αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για τα παιδιά που προσπάθησαν και πέτυχαν τον στόχο. Ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Από αριστερά οι αριστούχες Κατερίνα Γουλιώτη, Ελένη Ρουσογιάννη, Λεμονιά Γιαλίδη, Βασιλική Οικονόμου, Κατερίνα Πέτρου

Η Κατερίνα Πέτρου, απόφοιτη του 6ου ΓΕΛ Βόλου φοιτά στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. «Το πρόγραμμα σπουδών είναι απαιτητικό, τα μαθήματα είναι κυρίως εισαγωγικά, αλλά υπάρχουν και κάποια εθελοντικά προγράμματα που σε βάζουν περισσότερο στα ιατρικά πεδία. Πέρυσι τέτοια περίοδο διάβαζα για τις πανελλαδικές και τώρα ξεκινάμε να γίνουμε επιστήμονες, κάνοντας αυτό που θέλουμε».

Η Λεμονιά Γιαλίδη απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Βόλου σπουδάζει στο τμήμα Φυσικής Αθηνών. Είμαι χαρούμενη για την επιλογή μου και αντικατοπτρίζει αυτό που ήθελα να κάνω».

Η Κατερίνα Γουλιώτη, απόφοιτη του 5ου ΓΕΛ Βόλου σπουδάζει στη Φαρμακευτική Πάτρας που ήταν και η πρώτη της επιλογή. «Μου αρέσει ο κλάδος της υγείας, αλλά περισσότερο αυτός που έχει σχέση με τα φάρμακα, και γι’ αυτό τον επέλεξα».

Η Ελένη Ρουσογιάννη απόφοιτη του 8ου ΓΕΛ Βόλου σπουδάζει στην Ιατρική Λάρισας. «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι πολύ καλές, η σχολή είναι οργανωμένη και το κτίριο ολοκαίνουριο».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κυριακάκης απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας προερχόμενος από πολύτεκνη οικογένεια, φοιτά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών του Π.Θ. στον Βόλο. «Ειδικά για όσους προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες η πρωτοβουλία της Eurobank να μας στηρίζει οικονομικά είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί μια ηθική τόνωση».

Οι άλλοι αριστούχοι της Μαγνησίας που έλαβαν βραβείο είναι οι εξής: Νίκος Αλτάνης του ΕΠΑΛ Αλμυρού, Βιργινία-Βάια Δήμου του 1ου ΓΕΛ Βόλου, Δημήτρης Θεοδώρου του 1ου ΓΕΛ Αλμυρού, Γιώργος-Ανδρέας Κιούσης του 2ου ΓΕΛ Βόλου, Βασίλης Κιουσαρής του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Μαρία-Ειρήνη Κυριακιδέλη του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Φίλιππος-Ιωάννης Λάμπης του 7ου ΓΕΛ Βόλου, Χρίστος Λημνιώτης του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Αναστασία-Θάλεια Μάρκου των Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου, Αναστασία Μπλούχου του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Παρασκευάς-Πάρης Νασίκας του ΓΕΛ Βελεστίνου, Χριστόδουλος Παππάς του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Σαμαράς του ΓΕΛ Αγριάς, Αναστάσιος Ψιμόπουλος του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Ο Βασίλης Κυριακάκης τη στιγμή της βράβευσης

15 χρόνια βραβεύσεις

Ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών του τομέα καταστημάτων Βόρειας Αττικής και Δυτικής Ελλάδας της Eurobank κ. Γιάννης Μαρτίνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «χθες είχαμε τη μεγάλη τιμή να βραβεύσουμε εδώ στον Βόλο 94 μαθητές από τους Νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ευρυτανίας & Φθιώτιδας και μίας μαθήτριας από τον Νομό Κυκλάδων, που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Η εκδήλωση έχει και έναν επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια αδιάλειπτης υλοποίησης του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Για την τράπεζά μας, η συνέχιση αυτού του θεσμού είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και επιβράβευσης της προσπάθειας και των θυσιών που συνεπάγεται πάντα η επίτευξη των στόχων. Σύνολο αριστούχων για το 2016-2017 890. Σύνολο αριστούχων που θα έχουμε βραβεύσει την περίοδο 2003-2017 16.835 άτομα».



Ζαγορά Πήλιο