Σε λευκό κλοιό η Μαγνησία με χιονοθύελλα στο Καράβωμα- Ανοιχτοί οι δρόμοι, κλειστά σχολεία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-01-24 08:20:29
Σε λευκό κλοιό η Μαγνησία – Ανοιχτοί οι δρόμοι, κλειστά σχολεία

Έντονη χιονόπτωση πλήττει από τα ξημερώματα σήμερα τον ορεινό όγκο του Πηλίου, κυρίως από την Πορταριά και πάνω, ενώ αρκετό είναι το χιόνι και στην περιοχή της Ανάβρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδίνη, το ύψος του νέου χιονιού έχει φτάσει τα 40 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές. Στο Ανατολικό Πήλιο το χιόνι φθάνει μέχρι τα Καλά Νερά, ενώ πυκνή είναι η χιονόπτωση και στην περιοχή του Κεραμιδίου.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, καθώς σε όλο τον Νομό κινούνται 22 μηχανήματα και αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους από τα μεσάνυχτα, όταν και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία στα Χάνια έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν σήμερα λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο.

Κλειστά σχολεία σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα και Μηλιές

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Ζαγορά, στην Τσαγκαράδα και στις Μηλιές.  Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω της χιονόπτωσης.

Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου 

Κλειστό θα μείνει σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ενώ χθες λειτούργησε μόνο με το baby lift.

Ματαιώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών του Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας

Ματαιώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η κινητοποίηση των αγροτών του Πηλίου, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει για σήμερα αποκλεισμό της Εφορίας του Βόλου.

Οι αγρότες της Ζαγοράς επρόκειτο να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις 8 σήμερα το πρωί στο Καράβωμα, ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να φθάσουν στο σημείο της συνάντησης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Πήλιο.

Δεμένο στην Αλόννησο το “Ερατώ”

Στο λιμάνι της Αλοννήσου παραμένει το υδροπτέρυγο Ερατώ που δεν μπόρεσε να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

 

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο