Διπλή παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για δασικούς χάρτες

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-02-10 16:26:50

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες ενέκρινε με σχεδόν καθολικό τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου υιοθετώντας αντίστοιχες προτάσεις του Δημάρχου κ. Παν. Κουτσάφτη.

Μεταφέροντας στο Συμβούλιο αιτήματα Δημοτών που ζητούν να ανοίξει εκ νέου το ηλεκτρονικό σύστημα δασικών χαρτών στην περιοχή, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε πως η Δημοτική Αρχή οφείλει να στηρίξει το αίτημα και να σταλεί αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, ν’ ανοίξει εκ νέου το ηλεκτρονικό σύστημα του δασικού χάρτη.

Αυτή η διαδικασία να γίνει ταυτόχρονα με την επικείμενη ανάρτηση του δασικού χάρτη σε άλλες περιοχές του νομού μας, όπως για παράδειγμα στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, ώστε όσοι ενδιαφερόμενοι δεν πρόλαβαν στη σύντομη προθεσμία που είχε δοθεί μέχρι τις 27.9.2017, να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, είτε υποβάλλοντας αντιρρήσεις, είτε χρησιμοποιώντας άλλες δυνατότητες που παρέχει ο νόμος.

Με δεύτερο αίτημά του, όπως αποτυπώνεται και στη σχετική απόφαση, ο Δήμος καλεί το αρμόδιο Υπουργείο, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, να προβλέψει, σε όσους αγρότες επιθυμούν να προχωρήσουν σε αίτημα εξαγοράς για τις εκτάσεις τους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε και λήγει η προθεσμία γι’ αυτό, να μην απαιτείται η προσκόμιση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας μαζί με την αίτηση, αλλά να αρκεί η προσκόμιση της δήλωσης ΟΣΔΕ, όπως εξάλλου ίσχυε μέχρι την 27.9.2017, ημερομηνία κατά την οποία έκλεισε το σύστημα των αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη.

Οι παραπάνω αποφάσεις υπερψηφίστηκαν από όλα τα μέλη των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (18 Δημοτικούς Συμβούλους), εκτός από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χιώτη Δημήτριο – Μαρίνο.

 



Ζαγορά Πήλιο