10.000 υποθέσεις στην ανοικτή γραμμή Κυβέρνησης- πολιτών (video)

Όλα τα νέα
AstraTV
2018-02-25 05:20:15

Περισσότερα από 10.000 αιτήματα έχει δεχθεί η δομή για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη με το κράτος, που έχει συγκροτηθεί με εντολή του πρωθυπουργού, υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συντονίσει δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επικουρείται από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα εξειδικευμένων δημοσίων υπαλλήλων παραλαμβάνει τα αιτήματα των πολιτών, που έχουν σταλεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Οι περισσότεροι ζητούν να μάθουν τι θα γίνει με τη σύνταξη τους ή το εφάπαξ. Το 40% των θεμάτων αφορά το υπουργείο Εργασίας και ακολουθούν τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ο Μιχάλης Σαμοθρακής, στέλεχος της ομάδας «Καθημερινοτητα».

Τα στελέχη της Ομάδας προωθούν τα αιτήματα και πιέζουν για τη γρήγορη επίλυσή τους.

Η πρόεδρος του πρότυπου ειδικού Οικοτροφείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της, γιατί κατάφερε να πάρει επιχορήγηση που καθυστερούσε μήνες από τον ΕΟΠΥΥ.

«Μεσολάβησε η καθημερινότητα στους Δήμους και λάβαμε πιο γρήγορα όλες τις εκθέσεις κοινωνικής έρευνας, τις οποίες καταθέσαμε στον ΕΟΠΥΥ και άρχισε να μας πληρώνει» εξήγησε η Βασιλική Δήμα, πρόεδρος του ΔΣ του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου.

  • Το 40,8% των περαιωμένων υποθέσεων είχε θετική έκβαση για τον ενδιαφερόμενο σε προσωπικό επίπεδο.
  • Το 21,1% γενικεύτηκε και εξυπηρέτησε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
  • Το 18,8% μετουσιώθηκε σε πρόταση/υπόδειξη ορθότερης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Το 13,9% είχε αρνητική έκβαση, ενώ για το 5,4% υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία.

Εκτός των υποθέσεων για θέματα Δικαιοσύνης,  οι πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη δομή για να βελτιώουν την καθημερινότητά τους.

 

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Μαρία Σταθοπούλου



Ζαγορά Πήλιο