Καταγράφεται συνεχώς η … «καταιγίδα» προβλημάτων στο Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-03-07 05:46:03

Κλιμάκιο 12 μηχανικών του υπουργείου και δύο υπάλληλοι βρίσκονται από τη Δευτέρα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου άρχισαν την αυτοψία για να συντάξουν τα τεχνικά δελτία των ζημιών και τις αιτήσεις για τα σπίτια που έπαθαν ζημιές αντίστοιχα.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, στο Δήμο πήγε συνεργείο από 12 μηχανικούς, που πήγαν σε κάθε Δημοτική Ενότητα και κάνουν καταγραφή, φωτογραφίζουν και θα συντάξουν τα τεχνικά δελτία των ζημιών που δημιουργήθηκαν.
Ο δήμαρχος τόνισε, ότι υπάρχουν άνθρωποι του Δήμου που πηγαίνουν τους μηχανικούς στις ζημιές που έγιναν και τις καταγράφουν. Επίσης στο Δημαρχείο Ζαγοράς, πήγαν δύο υπάλληλοι του υπουργείου που ελέγχουν τις αιτήσεις σπιτιών που έπαθαν ζημιές και θα εξετάσουν στελέχη του υπουργείου Υποδομών και του ΙΓΜΕ. Ο δήμαρχος, επειδή εμπλέκονται και υπουργεία, δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα δέκα ημερών θα έχει αποκατασταθεί προσωρινά η οδική επικοινωνία, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.
Ο κ. Κουτσάφτης δήλωσε ότι στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και μηχανικών της υπηρεσίας και με τις επαφές που έγιναν κεντρικά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και από το μεσημέρι της Δευτέρας τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται κανονικά στο Πήλιο.

Στόχος να ανοίξει
το σχολείο Τσαγκαράδας

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εργολάβος μεταφέρει αδρανή υλικά, με στόχο να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των χωριών και με έμφαση να λειτουργήσει το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας και οι μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν τα παιδιά. Ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα κάνει ενέργειες για να χαρακτηριστεί πλημμυρόπληκτη η περιοχή και να έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπόνους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει, ό,τι προβλέπει η σύμβαση με το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών.

Αποκλεισμένες παραλίες

Για τη σύνδεση του Χορευτού – όπου βρίσκονται 17 μαθητές – με το κεντρικό οδικό δίκτυο, ο δήμαρχος είπε ότι απαιτούνται πολλά αδρανή υλικά, ενώ αποκλεισμένες παραμένουν παραλίες του Δήμου.
Ο δήμαρχος τόνισε, ότι χάθηκαν δύο ημέρες από την κόντρα του υπουργού με την Περιφέρεια και από το γεγονός ότι τα λατομεία, απ’ όπου μεταφέρονται τα αδρανή υλικά την Κυριακή ήταν κλειστά και «κάθε λεπτό που χάνεται είναι σε βάρος μας και κυρίως των μαθητών».
Για τα προβλήματα της υδροδότησης ο κ. Κουτσάφτης δήλωσε ότι δόθηκε νερό σχεδόν στο σύνολο των οικισμών, αλλά με το «σταγονόμετρο» και με πρόχειρες επεμβάσεις.



Ζαγορά Πήλιο