Άμεση επαναλειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαγκαράδας ζητούν γονείς μαθητών

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-03-08 08:53:37

Σε ανακοίνωση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Από τις 22 Φεβρουαρίου 2018 έως και σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των 7 χωριών της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, παραμένει κλειστό.

Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο του Αν. Πηλίου, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ως αρμόδιος ανάδοχος της μεταφοράς των μαθητών, έχει σταματήσει τα δρομολόγια μεταξύ των ανωτέρων χωριών με απόφαση της Τροχαίας Βόλου.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται τεράστιο θέμα στη μαθητική κοινότητα του Αχιλλοπουλείου Γυμνασίου – Λυκείου, καθώς και των μαθητών της περιοχής που φοιτούν στα ΕΠΑΛ Βόλου.

Ήδη έχουν χαθεί τα μαθήματα δέκα ημερών, στις οποίες όταν θα προστεθούν και οι δύο ημέρες αποκλεισμού λόγω των χιονοπτώσεων του Ιανουαρίου -λαμβάνοντας υπ’ όψιν και ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα λειτουργίας – πλέον γίνεται ορατός ο κίνδυνος παράτασης του σχολικού έτους.

Ιδιαίτερα, τα προβλήματα γιγαντώνονται για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά όχι σε ισότιμη βάση πλέον.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν επιτόπιες έρευνες στο χώρο του σχολείου και ακολούθησαν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων (Γυμνασίου & Λυκείου), με τους Διευθυντές των δύο σχολείων, τον Πρόεδρο του 15μελούς του Λυκείου, τον Δήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου καθώς και τους αρμόδιους σε θέματα Παιδείας του Δήμου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Υπήρξε μάλιστα και αποστολή σχετικού έγγραφου αιτήματος προς τους αρμόδιους φορείς.

Γνωρίζουμε πως υπάρχει επανέναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, όμως τα χρονικά περιθώρια για την μαθητική κοινότητα του Αχιλλοπουλείου έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα, ώστε τα σχολεία μας να επαναλειτουργήσουν άμεσα.



Ζαγορά Πήλιο